OPEN OPROEP: schrijfopdracht aan ontwerpers en designcritici

Gepubliceerd op: 12.06.2023 leestijd: < 1 minuut

Ga er maar aan staan als productontwerper. Vrijwel elk product dat je ontwerpt wordt onderdeel van wereldwijde industriële processen. Hoe kan de ontwerper zich verhouden tot de groeiende welvaartsverschillen op onze planeet die daarvan het resultaat kunnen zijn? En welke handelingsruimte heeft de ontwerper daarin een positief verschil te maken?

Designplatform Rotterdam roept samen met haar partners schrijftalent op om zich aan te melden voor een schrijfopdracht. Je meldt je aan door een synopsis van maximaal 250 woorden in te dienen. Als je je op tijd aanmeldt en jouw synopsis wordt geselecteerd, dan krijg je 1.000 euro voor het schrijven van jouw essay op basis van de synopsis. Je essay reflecteert op de relatie tussen design en armoede. Daarnaast schrijf je een samenvatting van jouw essay die geschikt is om voor te dragen aan het publiek. Wij stellen bovendien 600 euro en reiskostenvergoeding beschikbaar voor deelname aan een publieke podcast-opname over jouw essay op één van de vier locaties naar keuze.

De podcastgesprekken vinden plaats in Z33, Hasselt (BE, vrijdagavond 29 september), het Designmuseum Den Bosch (zaterdagmiddag 7 oktober), het Groninger Museum (zaterdagmiddag 4 november, datum onder voorbehoud) en Het Nieuwe Instituut, Rotterdam (donderdagavond 16 november). Aan elk van de gesprekken nemen steeds twee auteurs deel. De acht auteurs tezamen geven stem aan diverse groepen binnen de Nederlandse samenleving. Auteurs in minder bevoorrechte posities nodigen wij met nadruk uit om deel te nemen. Hieronder vallen mensen met een migratie-achtergrond, mensen met een beperking en vanzelfsprekend mensen die zelf armoede kennen of gekend hebben.

Interesse?

Meer info & inschrijvingen via deze link.

In samenwerking met LUCA School of Arts.

Geprikkeld door wat je hier leest?

Blijf op de hoogte of laat je verwonderen.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief.