Onderwijs, een kunst

Onderwijs heeft de kracht om muren af te breken. Net zoals kunst. Hoe verbinden we beide werelden? Dat werd de insteek voor het experiment Kunst bij de Les. In deze reeks lees je meer over het opzet, de reacties van leerlingen, leerkrachten, maar ook directies en onderwijsexperts.

Kunst aan de Maas

Met Kunst aan de Maas brengen Z33 en Het Regionaal Landschap Kempen en Maasland (RLKM) kunst naar de Limburgse Maasvallei. In de loop van 2022-2025 verschijnen in vijf Maaslandse gemeenten (Dilsen-Stokkem, Kinrooi, Lanaken, Maaseik, Maasmechelen) tijdelijke en permanente werken. Lees hier meer over het project, de kunstenaars en kunstwerken.

Z33 inspireert

Kunstenaars, ontwerpers en architecten delen hun blik op de wereld

Z33 over ontginning

De tentoonstelling Charging Myths volgt het spoor van lithium en vertrekt vanuit Manono (Democratische Republiek Congo). Het landschap van dit voormalige mijnstadje maakt het koloniale verleden tastbaar. Nu maakt het zich klaar voor een sleutelrol in de race naar groene energie na de ontdekking van de grootste voorraad ter wereld van lithiumerts. Congolese kunstenaars vertellen over de tentoonstelling en hun leven ter plekke.

Geprikkeld door wat je hier leest?

Blijf op de hoogte of laat je verwonderen.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief.