Werk van Benjamin Verdonck verhuist naar Museumkerk Oud-Rekem

Gepubliceerd op: 08.06.2022 leestijd: < 1 minuut

Met Kunst aan de Maas brengen Z33 en RLKM kunst naar de Limburgse Maasvallei. Kunstenaar Benjamin Verdonck maakte een werk dat op verschillende plaatsen langs de Maas getoond wordt. Na eerdere passages in Boyen en Elen zal zijn werk vanaf 29.06 te zien zijn in Oud-Rekem.

 

Kleine gebaren met grote impact

Benjamin Verdonck verkent al wandelend de Maasvallei. Onderweg verzamelt hij voorwerpen die iets vertellen over het gebied, van stenen en zaden tot plastic verpakkingen en verloren sieraden. Deze alledaagse voorwerpen behandelt hij als een soort relieken, die hij op unieke manier in verschillende kapellen in de Maasvallei presenteert. Zo groeien ze uit tot bijzondere reflecties over de relatie tussen mens en natuur.

Nieuwe wandelingen, nieuwe collecties

Ondertussen groeit de collectie vondsten tijdens nieuwe wandelingen in de Maasvallei. Vanaf 29.06 toont hij zijn werk in de  Museumkerk Sint-Pieter van Oud-Rekem. Die kerk is met zijn rijke geschiedenis de plek bij uitstek om hedendaagse kunst in onder te brengen.

Praktische info

De Museumkerk is elke dag open van 13:00-17:00
Parking binnen een straal van 100 m

Adres: Groenplaats 4, 3621 Lanaken

Geprikkeld door wat je hier leest?

Blijf op de hoogte of laat je verwonderen.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief.