Open Call

Ontwerpwedstrijd

Context

Sinds begin 2020 heeft Z33 een nieuwe tentoonstellingsvleugel: Vleugel 19. Het ontwerp is van de gerenommeerde Italiaanse architecte Francesca Torzo en past binnen de plannen om de historische site rond het Hasseltse Begijnhof een nieuwe invulling te geven.

Z33 is toegankelijk via de hoofdingang in de Bonnefantenstraat. De onthaalzone bestaat uit drie aan elkaar geschakelde ruimtes waar plaats is voor een onthaalbalie, een vestiaire, een shop en een café. Met deze opdracht wil Z33 een ontwerper aanstellen voor de opmaak van een masterplan voor de inrichting van de onthaalzones in het gebouw. De inrichting is er op gericht het bezoekerscomfort en de publieksbeleving te verhogen. Z33 wil een gastvrij huis zijn dat een breed en divers publiek aanmoedigt tot dialoog over de rol van kunstenaars en ontwerpers in onze samenleving. De inrichting van de publieke ruimtes moet deze ontmoeting mogelijk maken.

Timing
  • 22 februari 2022: start aanmelding via het interessedocument van de Vlaamse Bouwmeester.
  • 8 maart 2022, 11u: deadline indiening
  • 31 maart 2022: toelichting van de opdracht aan de geselecteerde ontwerpers
  • 28 april 2022: indiening offerte tijdens offertegesprek met max. 5 teams (uur nog af te spreken per team)

De totale doorlooptijd vanaf de toekenning van de opdracht tot de aflevering van het definitief ontwerp is voorzien op 3 à 4 maanden.

Procedure

Maximaal 5 teams worden uitgenodigd om een offerte in te dienen tegen een vergoeding van 2.500 euro (excl. btw) voor een geldige offerte. De Vlaamse Bouwmeester begeleidt het hele project en zal deel uitmaken van het adviescomité voor de gunning van de opdracht.

Ga naar het interessedocument van de Vlaamse Bouwmeester