© Michiel De Cleene

Smeermaas-Kessenich

Benjamin Verdonck

Benjamin Verdonck verkent al wandelend de Maasvallei. Onderweg verzamelt hij voorwerpen die iets vertellen over het gebied, van stenen en zaden tot plastic verpakkingen en verloren sieraden. Hij behandelt deze alledaagse objecten als een soort relieken en presenteert ze op unieke wijze in verschillende kapellen in de Maasvallei. De zorgvuldig geschikte verzamelingen tonen zijn verplaatsingen door het gebied waar het water en de mensen elk hun eigen sporen trekken. 

Het werk is tot 13 maart 2022 te zien in de Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Smarten in Boyen (Stokkem). Ondertussen groeit de collectie vondsten tijdens nieuwe wandelingen in de Maasvallei. Hieruit ontstaan nieuwe reeksen. Die zijn vanaf 16 maart te zien in de Kapel van de Heilige Rita (Kasteel Sipernau, Elen) en vanaf 29 juni in de Museumkerk Sint-Pieter van Oud-Rekem.

Benjamin Verdonck (1972) is theatermaker en beeldend kunstenaar. Zijn eigenzinnige praktijk, zowel binnen als buiten het theater, geeft vaak een hoofdrol aan ‘de dingen’. Verdoncks verzamelingen vestigen de aandacht op wat ons omringt. Met bescheiden ingrepen toont de kunstenaar het bijzondere in het alledaagse, een vorm van ‘zorg dragen voor’ die niet los te zien is van de menselijke veronachtzaming van de leefomgeving.

Locatie

Kapel van de Heilige Rita (Kasteel Sipernau)
Sipernau 6, 3650 Elen (Dilsen-Stokkem)

Bekijk in Google Maps

Bezoekersinfo

Van 16.03 t.e.m. 15.05

Opmerkingen

Meer info via www.kunstaandemaas.be