Caroline
Profanter
Over

Caroline Profanter werkt op het gebied van elektroakoestische en akoestische muziek als componiste en uitvoerder. Ze creëert imaginaire soundscapes en sonische verhalen op de perceptuele drempel van vertrouwdheid; ze speelt opgenomen geluiden en geluiden uit de context van het dagelijkse leven, verweven met elektronisch gegenereerd geluidsmateriaal, vaak inclusief feedback-systemen en versterkte objecten, alsook multikanaals speakerconfiguraties.
Ze werkt regelmatig samen met andere muzikanten en kunstenaars, en creëert geluidsontwerp voor film en radio. Ze heeft opgetreden in Festivals zoals Espace du Son (BE), Wien Modern (AT), Blaues Rauschen (DE), Sound Spaces (SWE), Transart Festival (I), The Acousmatic Project (AT), Nuit Blanche (BE), Plage Sonore Le Havre (FR) e.a. Haar werken zijn uitgebracht als platen op les albums claus, bb15, Takuroku en Iki Gaga.
Ze studeerde Computer Muziek en Elektronische Media in Wenen en heeft een Master in Akoestische Compositie van het Koninklijk Conservatorium in Mons, België.
Sinds 2017 maakt ze deel uit van het team van Q-O2 workspace voor experimentele muziek en geluidskunst in Brussel.

 

Gepubliceerd op

02 februari 2022