Maximiliaan
Royakkers
Over

Maximiliaan Royakkers (1988, BE) opereert zijn veelzijdige ruimtelijke praktijk vanuit Brussel. In zijn werk engageert hij zich om onze huidige politieke, sociale en ecologische dynamiek via de ruimte te benaderen. Deze houding leidt tot output van diverse en steeds groeiende aard: gebouwen en interventies in de ruimte, maquettes en tekeningen, fotografie, installaties en performances, tentoonstellingen, schrijven en lezingen, studio’s en workshops, onderzoek… Hij werkt samen in een hecht netwerk van mensen, plaatsen en instellingen die projecten ontwikkelen tussen praktijk en onderzoek.

Maximiliaan verlengde zijn studies als architect aan de Universiteit van Leuven met een masters aan de Studio for Immediate Spaces aan het Sandberg Instituut Amsterdam. Hij levert regelmatig bijdragen aan tijdschriften en redactionele projecten (Accattone, Oase,…) en is betrokken bij onderwijs en lezingen (Universiteit Antwerpen, ULB La Cambre Horta, ULi├Ęge, Faculteit Architectuur van de Universiteit Leuven,…).

Zijn werk werd tentoongesteld in o.a. C-mine Genk, Bureau Europa Maastricht, De Singel Arts Center Antwerpen, Z33, Jan Van Eyck Academie Maastricht, Stroom Den Haag.

www.maximiliaanroyakkers.com

Gepubliceerd op

22 december 2021