A-Z NIGHT #8: Narratives on Migration

Sinds 2015 zijn er 1.5 miljoen mensen die in Europa aankomen als vluchteling op zoek naar een nieuw thuis. Tijdens deze A-Z Night nodigen we makers uit die ‘het narratief’ gebruiken om de uitdagingen van immigratie tastbaar te maken. Welk verhaal vertel je op welke manier om dit actuele thema te belichten?

Emma Ribbens (BE)

In 2017 won product designer Emma Ribbens de Wanatoeprijs met Nomadlab, een toolkit voor kinderen in vluchtelingencentra om met afvalmateriaal modulaire speelobjecten te maken. Samen met filmmaker Clara Braeckman maakte ze een documentaire over dit proces.

 Als een designer zoek je naar oplossingen, maar hoe ontwerp je voor een situatie waar geen oplossing voor is?

Sahim Omar Kalifa (IQ/BE)

In 2001 vluchtte deze filmmaker naar België. Na een reeks internationaal bekroonde kortfilms viel nu ook zijn langspeeldebuut Zagros in de prijzen. Hij ontving in 2017 de Grand Prix van Film Fest Gent. De film is niet autobiografisch maar staat heel dicht bij zijn leven.
Quote: Ik maak nooit een autobiografische film maar ik draai wel films die heel dicht bij mijn leven staan.

Merve Bedir (TR/HK)

Verhalen over migratie worden bepaald door onze woordkeuze. Architecte en partner van Land+Civilization Compositions Merve Bedir bekijkt het ruimere plaatje: hoe kunnen we samenleven? Een onderzoek naar stedelijke veranderingen en migratie.

A-Z nights is een initiatief van Z33, Architectuurwijzer, PXL MAD School of Arts, Luca School of Arts campus C-mine en UHasselt Faculteit Architectuur en Kunst.

06.11.18
Tickets