A-Z night #9: The Art of Walking

Wat als zoiets alledaags als wandelen een kunst wordt? In een samenleving waar alles steeds sneller moet gaan, wordt kuieren of ronddwalen een bewuste culturele uiting met een waanzinnige symbolische kracht. Kunstenaars en activisten tonen ons dat je al wandelend politieke constructies kan weerleggen, sociale conventies kan uitdagen en esthetisch een snaar kan raken.
Andy Vandevyvere geeft een tour d’horizon van verschillende artistieke wandelpraktijken sinds de laatste eeuw, David Helbich vertelt over zijn sound walks als een andere manier om een stad te verkennen en Serkan Taycan neemt ons mee op tocht langs de buitenwijken van Istanbul. Met verhalen, methodieken en ervaringen leveren ze bewijs van het artistieke vermogen van wandelen, en hopen we jullie tijdens de A-Z night te verleiden tot deze bevrijdende manier van denken en zijn.

A-Z nights is een initiatief van Z33 in samenwerking met Modemuseum Hasselt, MIA-H, Architectuurwijzer, PXL MAD School of Arts, Luca School of Arts campus C-mine en UHasselt Faculteit Architectuur en Kunst.

19.03.19
Tickets