Architecture of Fear

Architecture of Fear kijkt naar hoe onze hedendaagse mediamaatschappij gedomineerd wordt door angstgevoelens. In de media worden we dagelijks gebombardeerd met sensationele berichtgeving, als burger worden we geconfronteerd met steeds toenemende veiligheidseisen en controle.

De oorzaak van de angst lijkt voortdurend te verschuiven. Vaak gaat het om ongrijpbare of zelfs onzichtbare fenomenen (terreur, virale ziektes, de klimaatopwarming, het onveiligheidsgevoel, de financiële crisis).
Eerder dan een emotionele overlevingsstrategie wordt angst een diffuus gevoel op de achtergrond dat zich aan een veelheid van gegevens kan vastklampen om deze tot potentiële bedreiging uit te roepen. Hierdoor gaan we ons in een permanente staat van uitzondering bevinden waar angst de basis wordt van een nieuwe globale infrastructuur van veiligheid, preventie en risico management.

De tentoonstelling Architecture of Fear brengt een selectie internationale kunstenaars en ontwerpers die op diverse manieren reflecteren op de maatschappij van de angst en haar emotionele, sociale of ruimtelijke mechanismen.

Kunstenaars: Bureau D’Etudes, De Geuzen, Floris Douma, Laurent Grasso, Ilkka Halso, Susanna Hertrich, Charlotte Lybeer, Jill Magid, Jennifer and Kevin McCoy, Tracey Moffatt, Trevor Paglen, Marie Sester, Kin Wah Tsang en Els Vanden Meersch.

Opening zaterdag 1 oktober 2011 om 19u30. Tentoonstellingen geopend tot 22u.

Beeldengalerij5 afbeeldingen