AZ night #3: Show me

The art of presenting

Artistiek werk maken is één ding. Maar hoe je je werk presenteert is iets anders. Hoe pak je dit fysiek en online aan? Hoe verhoud je je tot anderen? Tijdens A-Z night #3 staat de rol van presentatie van artistiek werk centraal. Makers en denkers tonen opvallende voorbeelden en perspectieven en gaan in dialoog over ‘dat’ wat presenteren kan zijn. De volgende sprekers brengen mogelijkheden — en uitdagingen — in kaart:

ANNELEEN SWILLEN (BE)

Uitgangspunt voor deze A-Z night is het doctoraatsonderzoek in de kunsten van Anneleen Swillen omtrent de rol van presentatie binnen de hedendaagse praktijk van kunstsieraden. Daarbij beschouwt zij presentatie als startpunt, medium, oefening én proces — in plaats van statisch eindresultaat of product.

MATYLDA KRZYKOWSKI (PL)

Duizendpoot Matylda Krzykowski ontwerpt, cureert exposities, is directeur van Depot Basel en criticus. Het begrip ‘presentatie’ strekt voor haar ver: ontwerpen moeten communiceren en vervolgens is er een wereld waarin deze ontwerpen plaats moeten krijgen. Ze experimenteert met de grenzen van presentatieformats, zowel fysiek als online, en manieren om verwachtingen van het publiek voortdurend uit te dagen.

RICHARD VENLET (AUS)

Welke invloed heeft de context op de ervaring van kunst? Kunstenaar-architect Richard Venlet onderzoekt de veelzijdigheid door ruimtelijke installaties te creëren waarin hij regelmatig werk van andere kunstenaars betrekt. Zo heeft hij invloed op de presentatie van deze werken. Tijdens A-Z night #3 wijdt hij uit over zijn werk als ruimtelijk kader en de verhouding tussen ‘het autonome kunstwerk’ en zijn context.

KIRSTEN LEMAIRE

Host van de A-Z nights is KIRSTEN LEMAIRE. Ze is radio- en televisiemaker en presenteert elke namiddag Music@Work op Studio Brussel. Op zondagavond ontvangt ze telkens één centrale gast tijdens het praatprogramma Lemaire Luistert.

WIDE VERCNOCKE

Iedere A-Z night wordt live in een beeldverslag gegoten door tekenaar WIDE VERCNOCKE.
Wide werkt als freelance illustrator voor onder meer Knack Focus en Agenda. Hij publiceerde de graphic novels Mijn Muze ligt in de Zetel en Wildvlees waarin hij schijnbaar alledaagse activiteiten koppelt aan iets groters.

17.10.17

ANNELEEN SWILLEN (BE), MATYLDA KRZYKOWSKI (PL), RICHARD VENLET (AUS), host: KIRSTEN LEMAIRE, illustrator: WIDE VERCNOCKE