Myrthe Baptist. Caresse (2019)

Birds of a Feather

Currents #7

Birds of a Feather presenteert de werken van zeven recent afgestudeerde kunstenaars: Israel Aten (US), Myrthe Baptist (BE), Justine Court (FR), Jonathan De Maeyer (BE), Jonas Dehnen (DE), Leroy Meyer (BE) en Naama Roth (IL). Elk van hen probeert vat te krijgen op een realiteit die bevreemdt en verwart. Het resultaat is een confrontatie van zeven harmonisch verweven verhalen in een cross-over van schilderkunst, installaties, sculpturen, keramiek, fotografie, film en grafische vormgeving.

In het oog van de storm

De Franse criticus en filosoof Jacques Derrida beschrijft het archief in zijn ‘Mal d’Archives‘ (1995) als een entiteit die opslorpt, beschermt, verhult maar ook onthult wat ons verbindt. Afwisselend hunkeren we naar of vrezen we de overvloed aan informatie die ons dagelijks bereikt. In het oog van die visuele en tekstuele storm lijkt het fysieke, mentale of digitale archief een rustpunt te vormen. Zo ook voor de kunstenaars die hun verzameling van beelden, symbolen en verhalen testen in het licht van die massacultuur. Dit gemeenschappelijk onderzoek brengt hun werk samen. Of zoals het Engelstalige spreekwoord luidt: Birds of a feather flock together, oftewel, soort zoekt soort.

Currents

Currents is een jaarlijkse groepstentoonstelling met werk van jonge kunstenaars die net hun opleiding hebben afgerond in BelgiĆ«, Zuid-West-Duitsland of Zuid-Nederland. Ze krijgen de tijd en de ruimte om hun artistieke praktijk te onderzoeken en te ontwikkelen. Daarnaast staan netwerken en professionalisering centraal in het begeleidingstraject. Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur in Maastricht en Z33 – Huis voor Actuele Kunst, Design en Architectuur in Hasselt, werken hiervoor samen en wisselen af als tentoonstellingsplek.

Curatoren: Melanie Deboutte & Louis-Philippe Van Eeckhoutte

Een initiatief van Marres en Z33, met de steun van FLACC, Grensverleggers en de Nederlandse Ambassade in Belgiƫ.

21.05 tot 02.08.20

Met 1 ticket heb je toegang tot 3 tentoonstellingen.
Online reserveren is verplicht. Koop je ticket hier:

Bekijk de tentoonstellingsvideo
Galerij9 afbeeldingen
Downloads
Tentoonstellingsfolder