Designed by Artists

Z33 presenteert ‘Designed by Artists‘: kunstenaars ontwerpen, ontwikkelen en produceren – in samenwerking met D&A Lab – een gebruiksvoorwerp.

‘Designed by Artists’ illustreert hoe dun de scheidingslijn tussen kunst en vormgeving kan zijn. 
Aan de hand van voorbereidende schetsen, correspondentie en concepten geeft de tentoonstelling ook inzicht in het volledige ontwerpproces. ‘Designed by Artists’ toont zo niet enkel het eindresultaat, maar ook hoe het voorwerp is ontstaan, ontwikkeld en uitgevoerd. 
Daarnaast presenteren Z33 en D&A Lab, eveneens voor het eerst, een selectie uit het artistieke werk van de deelnemers.

‘Designed by Artists’ toont het resultaat van eerdere samenwerkingen tussen D&A Lab en Pierre Bismuth, James Carrigan, Lionel Estève, Jan Fabre, Michel François, Ann Veronica Janssens, Perry Roberts, Simon Siegmann, Frédéric Tolmacheff, Dimitri Vangrunderbeek, Jan Vercruysse, Freek Wambacq.

Z33 gaf aan D&A Lab eveneens de opdracht om met Ann Veronica Janssens en Cindy Wright een nieuw object te ontwikkelen voor de tentoonstelling in Z33.
Ann Veronica Janssens ontwikkelt een tafel uit massieve glazen blokken waarin uranium, gecombineerd met fosfor, voor een lichtgevend effect zorgt.
Cindy Wright maakt van een eenvoudige polyester stof, bewerkt met laser,  een gordijnstof met een structuur die verwijst naar ‘verval’ en slijtage.

Dirk Meylaerts en Bruno Rouffaer zijn de bedenkers en oprichters van D&A Lab. D&A Lab nodigt kunstenaars uit om een designobject te creëren en begeleidt hen bij de ontwikkeling en productie ervan.

02.10 tot 05.04.08
Tags

//