Kolenspoor City

een denkbeeldige stad

De koolmijn heeft niet alleen een verleden maar ook een hele boeiende toekomst.

In opdracht van het Vlaams Departement Omgeving hebben Z33/Architectuurwijzer en het Italiaanse collectief Space Caviar in het voorjaar 2017 een collectief ontwerpspel georganiseerd met de naam “KOLENSPOOR CITY PROJECT”. Met potlood en schaar gingen zo’n 300 inwoners uit de mijnstreek aan de slag om dromen en ideeën voor de toekomst van de regio rond het kolenspoor uit te tekenen.

In het kader van de feestelijkheden rond de laatste mijnsluiting 25 jaar geleden in Zolder Luchtfabriek, zullen de gemeentelijke collages samengebracht worden op een muur van 20 meter lengte, zodat één beeld van de regio ontstaat..

Van 30 september tot 8 oktober zal het spectaculaire eindresultaat gratis te bezoeken zijn in Zolder Luchtfabriek. Op 30 september van 14u tot 18u is er zelfs een toonmoment van het werkproces, waar iedereen aan kan bijdragen. Op die dag dient het beeld ook als decor voor de Radio1-sessie die gewijd is aan de herdenking van de laatste mijnsluiting

Dit kunstproject zet aan tot lachen, twijfelen, discussiëren, dromen, plannen en ondernemen, maar bovenal toont het dat een grootschalige samenwerking tussen de mijngemeentes mogelijk is.

PRAKTISCH

Van 30 september tot en met 8 oktober 2017
Zolder Luchtfabriek
Marktplein 5
3550 Heusden-Zolder
Tijdens het bezoek wordt u aan de hand van interviews en getuigenissen doorheen de collage geloodst.

TOONMOMENT

Op 30 september van 14u tot 18u is er een toonmoment van het werkproces, waar iedereen aan kan bijdragen. Op die dag dient het beeld ook als decor voor de Radio1-sessie die gewijd is aan de herdenking van de laatste mijnsluiting.

30.09 tot 08.10.17

In opdracht van het Vlaams Departement Omgeving hebben Z33/Architectuurwijzer en het Italiaanse collectief Space Caviar in het voorjaar 2017 een collectief ontwerpspel georganiseerd met de naam “KOLENSPOOR CITY PROJECT”.