Kunstennacht 2023

11.05.23

Op Kunstennacht gooit Z33 zijn deuren open. Alle tentoonstellingen zijn gratis te bezoeken van 18u – 22u. Laat je verrassen door de gegidste rondleidingen van The Ironing Board en de performances van de studenten van PXL-MAD. Om 22u45 zet een optreden van de Vermin Twins de afterparty stevig in, gevolgd door een DJ-set van Konna tot in de late uurtjes.

Guided tours | The Ironing Board- Marta Ríos Pizà & Miguel Parrrra

De rondleiding maakt deel uit van het project Not every spring springs in spring dat onderzoekt welke mechanismen er achter waterbezit schuil gaan en hoe we water kunnen opeisen, vasthouden of terugvorderen. Met Z33 als casestudy en met de bar als vertrekpunt, volgt de rondleiding een waterslang door zowel publieke als niet-publieke Z33 ruimtes. Het parcours leidt de bezoekers geleidelijk naar een unieke waterbron.

De Rondleidingen starten om 18:00 en 19:00 uur. Inschrijven kan via het onthaal van Z33. Let op: maximum 15 personen per rondleiding. Reserveer je tickets voor de rondleidingen via deze link.

Performance | Atelier Open Senses Lab/Performance Lab,  PXL-MAD

De performance ‘Variaties op een thema’ ontstond vanuit de vraag om te reflecteren op het werk ‘3650 dagen/3650 nachten’ van Philippe Van Snick. Vanuit improvisatie zijn er vier performatieve variaties ontstaan die resoneren met de thema’s terugkerend in Van Snicks werk: zoals het contrast tussen dag en nacht en het werken met decimalen, ritme en ruimte.  Voor de performance ontwierp student Ragna Robijns een deken waarvan de dag wordt voorgesteld aan de hand van tien lichtblauwe rechthoeken. Op de achterzijde verbeelden tien zwarte rechthoeken de nacht.

Tijdens kunstennacht op 11 mei worden de variaties getoond doorheen diverse ruimtes van Z33 en het Jenevermuseum. De performance start rond 19:30 is in de tentoonstellingsruimte van Liberations III (Zaal 58).

Performers: Emine Cerkinaj – Tuchilla Jamees – Emilia Severijns – Staf Frans – Natthawara Panthatha – Nette Missotten –Ragna Robijns – Jasemin Telle. PXL-MAD School of Arts, Atelier Open Senses Lab/Performance Lab o.l.v. Carina Gosselé

Optreden | J-ser

J-sers muziek valt niet onder een genre te vatten: elementen van R&B, Trap en Lo-Fi vermengt hij tot emotionele, upbeat liefdesnummers, gekenmerkt door zijn eigenzinnige stijl.

Het optreden start rond 20:30 is in de bar.

Optreden | Vermin Twins

Vermin Twins is een elektronische muziekgroep, die in 2008 werd opgericht door Micha Volders en Lotte Vanhamel. Vorig jaar brachten zij hun tweede plaat ‘POP’ uit en wij zijn ontzettend enthousiast dat zij dit jaar onze (kunsten)nacht inleiden. Hun muziek bevindt zich op de intersectie tussen pop en dance, chaos en harmonie met een gezonde dosis percussie en vocale acrobatiek.

De Vermin Twins treden op rond 22:45 in de bar.

Dj-set en visuals | Konna

Konna, het muzikale project van uitgeweken Limburger Mathijs Maes heeft ondertussen bij echte connaisseurs geen introductie meer nodig. Hij bracht projecten zoals ‘Nocturne’ en ‘Helder’ in het leven en voor Kunstennacht zakt hij naar Hasselt af om ons een muzikale beleving te serveren met een wijde selectie van genres, van techno, house tot vrolijke disco cuts.

De kunstennacht afterparty vindt plaats in de bar van Z33 en is een samenwerking tussen Stad Hasselt, De Serre en Z33. Inschrijven is niet mogelijk, first come, first served!

11.05.23, 18:00 tot 02:00

18:00 expo & bar open
18:00-22:30 Gidsen geven extra uitleg in de zalen
18:00 & 19:00 Rondleiding The Ironing Board
19:30 Performance Open senseslab/performance lab PXL-MAD
20:30 Optreden J-ser
22:00 laatste personen binnen in expo
22:45 Optreden Vermin Twins
23:15 Konna
02:00 Einde

[Inschrijven niet nodig, first come first served. Je hoeft je enkel in te schrijven voor de rondleiding met The Ironing Board, zie link in tekst.]