Nocturne: Water Stories

Elke tweede donderdagavond van de maand zet Z33 haar deuren wagenwijd open. Vanaf 18 uur kan je alle tentoonstellingen gratis bezoeken, iets drinken in de bar en daarnaast voorzien we uiteenlopende activiteiten. Deze nocturne focust op vertellingen waarin water centraal staan. 

Presentatie en muzikale performance |  ‘Regenerative Flows’  – Sep Verboom, Bo Vloors en Suntapes

In de tentoonstelling Healing Water, presenteert ontwerper Sep Verboom ‘Regenerative Flows’. Het werk is geïnspireerd op het trage natuurlijke ritme van travertijn afzetting in helende waterbronnen. In deze fase van het project nodigt Verboom twee makers uit om vanuit hun eigen beeldtaal in te spelen op geologische creatieprocessen. Op die manier ontstaat in het verlengde van het fysieke landschap een symbolisch landschap waarin mensen co‐creëren op aanzet van een natuurlijk proces. 

Afgelopen maanden maakte, fotograaf en filmmaker Bo Vloors maandelijks een beeld van Verbooms werk. Door gebruik te maken van de Cyanotypie-techniek op glas, ontstaat er een transparante cyaan-blauwe afdruk. Door de transparantie ziet de bezoeker simultaan de voorafgaande gedaantes van Verbooms werk.

Suntapes is muzikant, componist en producer Tomas Vanderplaetse. Zijn composities zijn atmosferische soundtracks waarbij neo-klassiek, minimal en dark electronics in elkaar overlopen. Tijdens de nocturne presenteert hij een immersieve omgeving met geluid en videobeelden geïnspireerd door de ritmes en patronen van Verbooms installatie. Suntapes presenteert twee unieke soundscapes, elke sessie duurt 26 minuten, en gaat door in een intieme sessie met hoofdtelefoons.

Guided tours | The Ironing Board- Marta Ríos Pizà & Miguel Parrrra

De rondleiding maakt deel uit van het project Not every spring springs in spring dat onderzoekt welke mechanismen er achter waterbezit schuil gaan en hoe we water kunnen opeisen, vasthouden of terugvorderen. Met Z33 als casestudy en met de bar als vertrekpunt, volgt de rondleiding een waterslang door zowel publieke als niet-publieke Z33 ruimtes. Het parcours leidt de bezoekers geleidelijk naar een unieke waterbron.

De Rondleidingen starten om 18:30 en 19:30 uur. Aanmelden kan via het onthaal van Z33. Let op: maximum 15 personen per rondleiding.

Artist Talk

De Artist Talk met Michèle Matyn en Wim Peumans, gemodereerd door curator Tim Roerig is geannuleerd.  Voor de terugbetaling van de tickets wordt u persoonlijk gecontacteerd.

 

 

13.07.23, 18:00 tot 22:00

Praktische info:
18:00 expo's & bar open
18:00 Bo Vloors (doorlopend)
18:00-21:30 gidsen geven extra uitleg in de zalen
18:30 guided tour door The Ironing Board
19:30 guided tour door The Ironing Board
20:00-20:30 Suntapes (sessie 1)
20:45-21:15 Suntapes (sessie 2)
21:00 laatste personen binnen in expo
22:00 Einde

Je hoeft je niet in te schrijven voor de nocturne, wél voor de lezing. Dat kan via de link hieronder.