Nr. 17 Slow

Onder de titel Slow creëerde Marina Yee voor Z33 zes installaties en presenteert ze werk van kunstenaars die een inspiratiebron zijn voor haar.

Marina Yee (°1958, Temse) voelt de noodzaak om ons te laten stilstaan bij de schoonheid van de dingen rondom ons. Ze creëert op een tragere – en bewustere – manier. Door deze houding plaatst ze zichzelf buiten haar oorspronkelijke omgeving, het reguliere modecircuit.

Onder de titel Slow creëerde Marina Yee voor Z33 zes installaties – waarvan vijf video-installaties – die haar bewust gekozen attitude illustreren. Het gaat om een globale attitude, iedere verwijzing naar de modewereld ontbreekt hier. Met het beeldmateriaal dat Marina Yee in de loop van de jaren maakte en verzamelde, maar nooit eerder vertoonde, wil ze letterlijk een ander licht werpen op de alledaagse dingen. Op een trage en zintuiglijke manier zal de toeschouwer de esthetische waarde van die dingen kunnen ontdekken en beleven.

Daarnaast presenteert Marina Yee in dialoog met haar eigen installaties een aantal werken van kunstenaars die een inspiratiebron zijn voor haar.
De tentoonstelling omvat bestaand werk van David Claerbout, Lionel Estève, Ann Veronica Janssens, Mariëlle Soons, Léon Spilliaert, Anu Tuominen, Luc Tuymans, Carole Vanderlinden en Hans Wuyts & Leon Vranken. Aan Johan Mangelschots, Florence Mascia en Erik Verdonck gaf ze de vrijheid om in de ruimtes van Z33 zelf nieuw werk te creëren.

25.11 tot 02.10.08
Beeldengalerij5 afbeeldingen