Nuclear Culture presents: Perpetual Uncertainty

ACTIVITEITEN

Nuclear Culture: ronde tafel
17.11.2017

Kiss the curator
15.10.2017

FORMULES

Weekend – gratis minirondleidingen
Elke zaterdagmiddag en zondagnamiddag van 14u tot 15u
en van 15u tot 16u zijn er gratis minirondleidingen.
Hiervoor is het niet nodig je in te schrijven.
Rondleiding met gids reserveren
Er is altijd mogelijkheid om rondleidingen te reserveren. We hebben een gidsenteam die wij kunnen inzetten op basis van jouw vraag om zoveel mogelijk een rondleiding op maat aan te bieden. Een rondleiding kan gegeven worden met of zonder het gebruik te maken van educatief materiaal dat speciaal ontworpen is voor deze tentoonstelling.
Er is het oneindige onzekerheid – discussiespel van 13-99 jaar – vanaf 2 pers, zeer geschikt om te gebruiken tijdens de tentoonstelling of als naverwerking (na de tentoonstelling als reflectie).
Er is ook het oneindig onzekerheidskoffer voor kinderen van 6-12 jaar (zowel te gebruiken individueel als in groep – kan geïntegreerd worden in een gidsenrondleiding).

TARIEVEN RONDLEIDINGEN

• Rondleiding scholen met gids 1u: 30 euro/max.15 personen
• Rondleiding scholen en creatieve naverwerking 2u – middelbare school of volwassenen: 60 euro/max.15 personen
• Rondeidingen ‘niet schoolgebonden’ met gids 1u:
60 euro/max.20 personen
• Gezinsrondleiding met gids: 35 euro/max.8 personen
Rondleidingen met gids laten we het liefst doorgaan tijdens onze normale openingsuren, maar er kan altijd een uitzondering gemaakt worden indien nodig.Om praktische redenen vragen wij een aanvraag voor een rondleiding 14 dagen op voorhand te doen.
Voor reservaties, stuur een mail naar: z33bezoeken@limburg.be

Het nucleaire Antropoceen beschrijft hoe de mens de planeet met radioactieve straling gecontamineerd heeft en op die manier haar stempel heeft gedrukt op de komende duizenden jaren. Hedendaagse kunstenaars die voorbij de modernistische visie van een utopisch nucleair tijdperk kijken, benaderen de beleving van radioactieve straling aan de hand van nucleaire objecten, landschappen en architectuur. Ze onderzoeken nieuwe vormen van nucleaire folklore en taal, en herbekijken de markeringen en archieven van het nucleaire Antropoceen.

De tentoonstelling maakt deel uit van een uitgebreid programma aan activiteiten rond Nuclear Culture, met onder andere field trips naar nucleaire sites met kunstenaars, en rondetafelgesprekken die verschillende ervaringen en benaderingen samenbrengen vanuit  cultuur, politiek en wetenschap.

Deelnemende kunstenaars: James Acord, Shuji Akagi, Lise Autogena en Joshua Portway, Nick Crowe en Ian Rawlinson, Finger Pointing Worker, Dave Griffiths, Isao Hashimoto, Erika Kobayashi, David Mabb, Cécile Massart, Eva en Franco Mattes, Yelena Popova, Susan Schuppli, Shimpei Takeda, Kota Takeuchi, Thomson & Craighead, Suzanne Treister, Andy Weir, Robert Williams en Bryan McGovern Wilson, en Ken + Julia Yonetani.
Perpetual Uncertainty werd geproduceerd door Bildmuseet, Umeå met steun van Z33 en ArtsCatalyst Londen en werd gecureerd door Ele Carpenter.

17.09 tot 10.12.17

Deelnemende kunstenaars: James Acord, Shuji Akagi, Lise Autogena en Joshua Portway, Nick Crowe en Ian Rawlinson, Finger Pointing Worker, Dave Griffiths, Isao Hashimoto, Erika Kobayashi, David Mabb, Cécile Massart, Eva en Franco Mattes, Yelena Popova, Susan Schuppli, Shimpei Takeda, Kota Takeuchi, Thomson & Craighead, Suzanne Treister, Andy Weir, Robert Williams en Bryan McGovern Wilson, en Ken + Julia Yonetani.