Parcours

Vijf sessies rond tentoonstellen en portfolio

Je beeldend werk groeit, een oeuvre bouwt zich op. Tijd om na te denken over de volgende stap: het professioneel delen van je werk. Dat is de inzet van Parcours, een reeks van vijf zondagse sessies van Kunstwerkt in Z33. Stap voor stap ondersteunen we je met tips van experts op volgende domeinen: fotograferen, schrijven, portfolio, tentoonstellen en professionele feedback. Hieronder kan je het volledige programma terugvinden

1. FOTOGRAFEER JE BEELDEND WERK
zondag 26 januari 2020 – van 10:00-16:00
Docent: Cedric Verhelst
Een sterke foto bezorgt je werk een stevige meerwaarde. Vanuit zijn ervaring als reproductiefotograaf zet Cedric Verhelst de belangrijkste punten op een rij. Hij leert je hoe je met een eenvoudig digitaal toestel een perfecte reproductiefoto kan maken, ook al heb je geen of weinig ervaring met fotograferen. De publicatie: ‘Hoe fotografeer ik mijn kunstwerk?’ vormt de leidraad van deze workshop en is inbegrepen in de deelnameprijs.

Cedric Verhelst is grafisch ontwerper en fotograaf, gespecialiseerd in kunstboeken en kunstreproductiefotografie. Hij werkt vaak in opdracht van musea, uitgevers, galeries, architecten en kunstenaars.

2. SCHRIJVEN OVER JE BEELDEND WERK
zondag 23 februari 2020 – van 10:00-16:00
Docent: Paul Hendrikse
Prikkelende woorden moedigen aan om stil te staan bij je beeldend werk. In deze workshop leer je hoe je een korte en krachtige tekst schrijft die aanzet om je beeldend werk dieper te beleven. Je leert enerzijds een algemene tekst schrijven over je werk en anderzijds specifiek schrijven over één bepaald werk. We staan ook stil bij wat het überhaupt betekent om een werk in woorden te vatten.

In zijn werk verkent Paul Hendrikse de raakvlakken tussen geschiedenis, biografie en fictie. In zijn videowerken, installaties, boeken en performances maakt hij veelvuldig gebruik van teksten. Hendrikse toonde zijn werk in binnen- en buitenland o.a. bij Contour Mechelen, BOZAR, Kunsthalle Basel…


3. PORTFOLIO (online/ offline)
zondag 22 maart 2020 – van 10:00-16:00
Docent: Geoffrey De Beer
We bekijken hoe je een portfolio samenstelt, welke aspecten belangrijk zijn en hoe je die vormgeeft. Het verschil tussen een werkportfolio en een presentatieportfolio wordt duidelijk, net zoals de verschillende onderdelen van een portfolio en trends op vlak van sociale media en andere digitale kanalen. Ook promotiemiddelen als visitekaartjes, uitnodigingen en het belang van netwerken komen aan bod. Aan de hand van een SWOT-analyse krijg je een beeld van je situatie en waar je naartoe wil, een vision board helpt je om je toekomstperspectief helder te krijgen. We staan ook stil bij hoe je werk selecteert in functie van een bepaald doel.

Geoffrey De Beer is kunstenaar en galeriehouder van de Base-Alpha Gallery in Antwerpen. Hij  werkte mee aan de publicatie ‘De kunst van het presenteren’. Rond dit thema geeft hij regelmatig infosessies.


4. TENTOONSTELLEN
zondag 26 april 2020 – van 10:00-16:00
Docenten: Geoffrey De Beer en Katleen Vinck
We staan zowel inhoudelijk als praktisch stil bij de vragen: Hóe toon je werk? En hoe kies je een geschikte exporuimte? Hoe toon je je werk in combinatie met werken van andere kunstenaars? Hoe bouw je een presentatie op die het werk ondersteunt? Welke rol kan belichting spelen? We testen zelf een aantal mogelijkheden uit en nemen ook de zakelijke kant van het tentoonstellen onder de loep.

Katleen Vinck is beeldend kunstenaar en vermengt aspecten uit haar achtergrond in scenografie, beeldende kunst en architectuur tot hybride vormen. Tot 2016 leidde ze de afdeling scenografie aan de Antwerpse Academie. Zo maakte ze tal van scenografieën voor theater- en dansgezelschappen en tentoonstellingen in het Fotomuseum Antwerpen en voor Rasa.


5. FEEDBACK OP PORTFOLIO EN BEZOEK EXPO
zondag 17 mei 2020 – Base-Alpha Gallery Antwerpen
Docenten: Geoffrey De Beer en Paul Hendrikse
Tijdens de vorige sessies heb je ideeën opgedaan en aan een eigen portfolio gewerkt, op papier en/of digitaal. Dat portfolio en je plannen voor de toekomst bespreek je op 17 mei. Met opbouwende feedback en tips helpen je een stap verder in je artistiek parcours. In de namiddag bezoeken we Antwerp Art Weekend, een mooie afsluiter van een intensief traject.

Een initiatief van Kunstwerkt i.s.m. Z33

26.01.20
Deelnameprijs € 180
(incl. drie publicaties)
Tickets
Gerelateerde events

Once Upon a Time in Hollywood

once upon a time in hollywood

Lees meer