Lore Langendries - Please do touch in z33

Rondleiding met Lore Langendries

Maakster neemt je mee door haar expo

Please do touch is de eerste solotentoonstelling van Lore Langendries. Haar harige objecten smeken om aanraking. Jij hebt de unieke kans om haar zelf te horen vertellen over haar werk.

De Limburgse maakster werkt met natuurlijke materialen, in het bijzonder met dierenhuiden. Vertrekkend vanuit wilde patronen, imperfecties en karakteristieken van een stugge dierenhuid ontstaan tactiele artefacten die onthullen of verhullen. Op vier zomerse zaterdagen (za 18.06, za 09.07, za 06.08 en za 13.08) neemt Lore jou mee op sleeptouw doorheen haar eigen tentoonstelling en vertelt ze honderduit over hoe ze aan de huiden geraakt, haar samenwerking met Rayah Wauters, het maakproces… en nog veel meer.

Ik vertrek niet vanuit een idee of concept, maar vanuit het materiaal. Zoals een beenhouwer weet waar hij bepaalde stukken vlees uit een dier moet snijden, zo ga ik aan de slag met huid. En ik werk ook als een soort kapper (lacht): ik scheer, knip, laser en borstel de huiden om er vormen en patronen in te krijgen.”
Lore Langendries in HBVL

Wil je er graag bij zijn? Schrijf je in via onderstaande formulier:

18.06.22, 11:00 tot 12:00

Rondleidingen starten om 11:00
Prijs: €10 per persoon, excl. toegangsticket, te betalen voor de rondleiding via overschrijving. Toegangsticket te betalen bij aankomst in Z33, max €5.

Please do touch6 afbeeldingen