School of Fluid Measures: Negotiation

Judith Seng

Wat als we praten met zand in plaats van met woorden?

In de School of Fluid Measures lossen normen en standpunten in elkaar op door middel van interacties in het gekleurde zand en de sporen die ze nalaten. De patronen die ontstaan zijn een verkenning van de vloeibaarheid van betekenis. Elke kleur staat voor een sociale waarde, zoals vrijheid, collectiviteit, etc., en vormt de basis van een interactie of onderhandeling, en die na elke sessie samensmelten tot nieuwe kleuren en waarden.

Per sessie worden twee deelnemers uitgenodigd om te communiceren over een gemeenschappelijk onderwerp. Elk van hen neemt een standpunt in en kiest een kleur met bijhorende waarde. Het werk omarmt zo het idee dat lichaam en denken een vloeibaar geheel vormen, dat voortdurend verandert in relatie tot onze sociale en materiƫle omgeving.

We nodigen u graag uit om deel te nemen aan deze onderhandelingen zonder woorden. Het project vereist geen enkele voorkennis, enkel een open geest.

Hoe gaat het in zijn werk? Twee deelnemers onderhandelen samen over sociale waarden. Denk bijvoorbeeld aan vrijheid en tolerantie binnen uw eigen leefomgeving. De sessies duren ongeveer 30 tot 60 minuten, inclusief de voorbereiding en het nagesprek. De sessies worden op beeld vastgelegd. Het is een mogelijkheid dat deze beelden worden gepubliceerd in de context van de tentoonstelling en het werk. Heb je nog vragen? Spreek een collega aan en zij helpen je graag verder!

Boek nu je gesprek via deze link.

 

14.03 tot 15.03.20

zaterdag
14:00 - 16:00

zondag
14:00 - 16:00
17:00 - 18:00