Space Odyssey 2.0

Vliegen maanganzen echt naar de maan? Sturen we binnenkort gemuteerde fruitvliegjes naar Titan? Kunnen we nieuw leven laten ontstaan door ons lichaamsafval de ruimte in te schieten? Wat als we zelf een ruimteschip ontwerpen en bouwen?

De ruimte is een eindeloze bron van fascinatie en inspiratie voor kunstenaars, wetenschappers en filmmakers, zeker nu de ruimtevaart een nieuwe vlucht neemt. In het licht van de huidige space race presenteert Space Odyssey 2.0 nieuwe verhalen en collaboratieve DIY praktijken waarin wetenschap en droom in elkaar overvloeien.

Curator: Ils Huygens (Z33)

Mini-catalogus Space Odyssey 2.0 te koop aan de balie voor € 2,5.
preview minicatalogus Space Odyssey 2.0 – downloaden in pdf

Randprogramma met inschrijving
In de rand van elke tentoonstelling voorziet Z33 boeiende lezingen, films, workshops, speciale rondleidingen en meer. Bekijk hier het overzicht voor Space Odyssey 2.0 waarvoor reservatie of inschrijving nodig is:
Reserveren Rondleiding of klasbezoek in de tentoonstelling Space Odyssey 2.0

Gratis mini-rondleidingen in het weekend & feestdagen
In ongeveer 20 minuten geeft een gids je een introductie en de nodige bagage om de tentoonstelling verder op je eigen houtje te bezoeken.
Iedere zaterdag, zondag en feestdag, om 15u en om 16u. De mini-rondleidingen starten aan de balie.

Space Odyssey 2.0 met tablet
In Space Odyssey 2.0 vind je naast de kunstwerken meer uitleg over het werk in de tekstjes op het label. Wil je meer weten, dan kan je aan de balie een tablet pc lenen met een Z33 app met langere teksten, meer beeldmateriaal en enkele kunstenaarsinterviews. Deze Z33 app zit nu nog in de testfase, maar zal binnenkort beschikbaar zijn voor Android en Apple toestellen. Je kan de uitgebreide teksten bij de kunstwerken ook hier nalezen, bij ‘kunstwerken’.

Kijkwijzer & Kinderblik
Bezoek je de tentoonstelling met kinderen. In het kinderblik of de kijkwijzer vind je leuke materialen om de tentoonstelling op een speelse en creatieve manier te ontdekken. Na afloop neem je je eigen creatie. Het kinderblik is voor kinderen van 6 tot 9 jaar, de kijkwijzer van 10 tot 14 jaar.

OPENING za 16.02.2013 – 19u30
19u30: welkom door Igor Philtjens (gedeputeerde van cultuur van de Provincie Limburg)
toelichting door Jan Boelen (artistiek directeur Z33)
20u: bezoek tentoonstelling + receptie
22u: spacy dj-sets door Micha Volders & Tim Geelen
doorlopend: telescopisch sterrenkijken i.s.m. Cosmodrome
+ finissage All the Knives (Any printed story on request) met voorstelling catalogus / kaartspel door Åbäke

Beeldengalerij6 afbeeldingen