Studio Technogeographies: Fields of Industry

Studio Technogeographies verkent de wereld van design en technologie en de verbindingen ervan met de mondiale systemen die ons leven vormgeven. De studio duikt in de bronnen die we ontginnen tot de producten die we gebruiken, en brengt deze complexe ideeën naar voren in de bachelor designonderwijs aan de Design Academy Eindhoven.

Doorheen de geschiedenis hebben nieuwe technologieën de manier waarop we leven veranderd, met impact op alles van onze huizen tot de wereldpolitiek. De studio fungeert als een denk- en werkplaats, waarbij design en ontwerpers actieve rolspelers zijn bij het vormgeven van de toekomst.

Studio Technogeographies is een onderdeel van het bachelorprogramma aan de Design Academy Eindhoven en is opgericht in 2021. Deze tentoonstelling presenteert ontwerpprojecten die zijn ontwikkeld tijdens het eerste semester van het academische jaar 2023/2024, met het thema ‘industrie’ als leidraad. Hierin hebben studenten diverse observaties verkend, variërend van ons lichaam tot software, en van de transformatie van hulpbronnen tot controlemechanismen.

Met dank aan: Design Academy Eindhoven, Sibelco Maasmechelen en de betrokken docenten binnen het onderwijskader.

02.02 tot 18.02.24
Gratis
Beeldengalerij