the artist’s studio?

Op donderdag 3 mei openen de Hasseltse kunst- en cultuurhuizen hun deuren voor de jaarlijkse Kunstennacht. Z33 opent die avond de nieuwe tentoonstelling in samenwerking met Vonk: The Artist’s Studio? Met afterparty vanaf 23u!

The Artist’s Studio? navigeert door verschillende typologieën van het kunstenaarsatelier. Vanuit de diverse kunstenaarspraktijken van de kunstenaars van vzw Vonk gaat de tentoonstelling in op de verhouding tussen de kunstwerken en hun ontstaansplek. Heeft de kunstenaar een vast atelier nodig om te werken? Is het atelier een reflectieruimte of eerder een sacrale plaats? Functioneert het atelier als een museum? Of is het vooral een laboratorium voor kennisproductie?

Sofie Dederen en Dirk Engelen/B-bis architecten gaan met kunstenaars van Vonk in gesprek over de noodzaak van een atelier en over de ideale vorm van een werkplek voor een maker. De neerslag van het onderzoek wordt gepresenteerd in de begijnhofhuisjes van Z33.

Met haar onderzoek naar de veranderende kunstenaarspraktijk past The Artist’s Studio? in de Z33-onderzoeksstudio Studio Werk. Z33 Research staat voor de grotere onderwerpen en denkrichtingen waar Z33 over een langere periode aan werkt. Meer info: www.z33research.be.

OPENING

donderdag 03.05.2018
in het kader van Kunstennacht Hasselt www.kunstennacht.be
18u-23u          
bezoek tentoonstelling
19u30             
welkom door Jan Boelen, artistiek directeur Z33 en Lies Serdons, zakelijk coördinator Vonk + toelichting door Sofie Dederen, curator
23u                 
afterparty Kunstennacht met dj’s Jan Marechal en Johan Bruninx

IN HET KADER VAN NUCLEAR CULTURE OPENT DIE AVOND OOK EEN PRESENTATIE VAN DE MASTERSTUDENTEN FOTOGRAFIE VAN LUCA SCHOOL OF ARTS – CAMPUS C-MINE. ZIJ WERKTEN ROND THEMA’S ALS RADIOACTIVITEIT, STRALING, NUCLEAIRE TIJD. DEZE TENTOONSTELLING IS TE BEZOEKEN TOT 20 MEI 2018.

03.05 tot 20.05.18

In samenwerking met vzw Vonk, Stad Hasselt en Kunstennacht.