The school

The School is een nieuwe organisatie in Hasselt en wordt in haar opstart ondersteund door Cultuurplatform Design.

The School is een onafhankelijk, internationaal residentieprogramma van 6 maanden in Hasselt waar ontwerpers samenwerken aan een gezamenlijke uitdaging: hoe we – samen met de buurt – vorm kunnen geven aan een andere, betere, gelukkige stad.

Elke ontwerper werkt binnen een multidisciplinair team aan een individueel onderzoek dat tijdens het showcasefestival in maart 2018 zal worden gepresenteerd. Daarnaast vinden er doorlopend kleine projecten, presentaties en/of workshops plaats gedurende de 6 maanden.

The School nodigt internationale experts uit, zorgt voor coaching en 24/7 toegang tot infrastructuur om te denken en te maken. The School bevindt zich op de bovenste verdiepingen van Spijshuis Schoofs, tegenover het station van Hasselt. Er is een intens netwerk rondom The School met samenwerkingen met organisaties, overheden, bedrijven, scholen en vooral: mensen.

The School selecteert haar ontwerpers via scouting en een open call. Er zijn geen vereisten qua diploma, ervaring of leeftijd, The School is op zoek naar beloftevol talent met maturiteit én groeipotentie.
De voertaal van The School is Engels, de taal van de artistieke expressie is vrij.

31.05.17

The School is een nieuwe organisatie in Hasselt en wordt in haar opstart ondersteund door Cultuurplatform Design.

Tags

eventevent