Time School

De tijd vliegt. Wat gebeurt er als je even stopt, vertraagt en de tijd vastneemt? En wat is de relatie tussen tijd, educatie en leren? Met die vragen gingen verschillende kunstenaars en ontwerpers aan de slag. In Time School presenteren ze alternatieven voor een meer intense tijdsbeleving, zoals weven, reizen, nota’s nemen, tekenen of gewoonweg slapen of rondhangen.

ISTANBUL DESIGN BIËNNALE

De relatie tussen design en onderwijs staat centraal tijdens de Istanbul Design Biënnale – A School of Schools. Aan de hand van zes ‘scholen’ (Unmaking, Currents, Earth, Scales, Time & Digestion) op zes locaties, wordt een web aan uitdagingen geweven doorheen de stad Istanbul.
In Time School presenteert Z33 de werken van Commonplace Studio, Jesse Howard & Tim Knapen, Teis De Greve, Ecole Mondiale, Emelie Röndahl, Helga Schmid, Danilo Correale en Nelly Ben Hayoun.

SCHOOL-TIJD

“In relatie met de School of Schools thematiek is het boeiend om terug te kijken naar de oude Griekse betekenis van het woord skholè (σχολή), wat naar ‘vrije tijd’ verwijst. Hiermee doelen de Grieken op de afwezigheid van ‘werk-tijd’, een tijd waarin men zich op niet-productieve wijze aan studies kan wijden, waarin men tijd neemt voor reflectie en discussie,” zegt curator Ils Huygens. Dit betekent dat er ook ruimte moet zijn voor experiment én voor falen.

In een tijd waar onderwijs meer en meer evalueert op basis van meetbare productiviteit en rendement, wil Time School je laten nadenken over de relatie tussen school, leren en tijd. De diverse praktijken en methodes van de ontwerpers, tonen mogelijkheden om onze aandacht te verdiepen, te vertragen, te pauzeren of om simpelweg even stil te staan.

CURATOR: Ils Huygens
KUNSTENAARS: Commonplace Studio, Jesse Howard & Tim Knapen, Teis De Greve, Ecole Mondiale, Emelie Röndahl, Helga Schmid, Danilo Correale en Nelly Ben Hayoun

22.09–04.11.2018 | Salt Galata, Bankalar Caddesi 11, Karaköy, Istanbul
Coproductie van Z33 en Istanbul Design Biënnale

09.09 tot 04.11.18
Tickets
Beeldengalerij10 afbeeldingen