Ioana
Lupascu
Over

Ioana Lupascu (1989, RO) is een veelzijdig ontwerper die geïnteresseerd is in het lichaam als materiaal in een georganiseerde ruimte en in spel als middel om intimiteit te creëren. Ioana’s Master in Architectuur thesis, ‘The concept of Limit. Waterfront Revitalisation in Post-Industrial Cities’ onderzocht het ruimtelijke en theoretische kader van de limiet als een tijdelijke ruimte. Haar praktijk leefde door de jaren heen op het snijvlak van grafiek van, de poëtica van ruimte en productiemethoden.

In Londen werkte ze als senior ontwerper met Walala Studio, tentoonstellingsontwerper met London Design Fair en Praline; en ontwikkelde een serie composteerbare juwelen (Wasted Joules) om alternatieve economieën aan de orde te stellen. Haar voorliefde voor visuele composities en kleur wordt benadrukt door haar filmfotografie die zich richt op de bijzonderheden van het stedelijke alledaagse. Ioana’s creatieve bewegingspraktijk complementeert haar mixed-media werk waarin ze de rol van abstracties in het spiegelen van emotionele toestanden onderzoekt.

Ioana is een onafhankelijke trainee aan de ‘European School for Urban Games: Trust in Play’ Amsterdam, lid van Time Window Collective en een toekomstige DAI alumni die een tweede master in Art Praxis volgt. Niet gebonden aan een medium, streeft Ioana naar een trans-disciplinaire aanpak die alle facetten van haar praktijk verrijkt.

www.ioana-lupascu.com/

Gepubliceerd op

22 december 2021