Still uit a combmaker's tale

a combmaker’s tale

Unfold & Alexandre Humbert

Antun Penezić is 82 jaar en de laatste kammenmaker in Kroatië. Zijn pensioen nadert en samen met hem dreigt het ambacht te verdwijnen. Kan een robot zijn leerling worden en het vak leren? Met die vraag gingen ontwerpersduo Unfold en filmmaker Alexandre Humbert aan de slag. Hun film laat ons kennismaken met het verhaal van Antun en zijn leerproces met de robot.

Naast de film zie je in Z33 enkele vervaardigde kammen naast elkaar in combinatie met diepte-interviews met specialisten. De presentatie stelt met een licht absurde ondertoon, de relatie tussen mens, ambachten en technologie op scherp. Moeten we krampachtig vasthouden aan een ambacht en alles bewaren? Waarom willen we dit zo graag? Hoe conserveer je handelingen? Is een ambacht enkel het resultaat van veelvuldig herhalen van dezelfde handelingen? Kan een robot dit wel aanleren?

 

Curator Annelies Thoelen
Tekst & regie Unfold & Alexandre Humbert
Muziekcompositie
 Arnaud Pujol

In opdracht van MADE IN Platform for Contemporary Crafts — Design Production
Met de steun van Franka Emika, Vlaamse Overheid, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Nederlandse Ambassade in Zagreb & het Creative Europe Programma van de Europese Unie 

02.12 tot 28.03.21

Een tijdslot reserveren is verplicht.
Aanmelden op het afgesproken uur aan ons onthaal (Bonnefantenstraat 1).

Beeldengalerij10 afbeeldingen