A-Z night #11

Wide Vercnocke

A-Z night #11: Hybrid Landscapes

Natural And Artificial Practices

Hoe gaan we om met de beeldvorming van een landschap? Van oudsher creëerden de fotografie en schilderkunst een ‘oerbeeld’, waar weides, bomen, bergen of een meer de protagonisten waren. Nu die archetypes ook digitaal en virtueel worden afgebeeld, verliezen we de voeling met de echte natuur. Hoe voelt het om daar te zijn? Wat ruik je? Die behoefte naar tastbare materialen zet kunstenaars aan tot nadenken over echtheid: natuurlijk of kunstmatig, materialiteit of digitaal.

Patricia Domingues (PT)

Patricia Domingues (°1986) is een Portugese juweelontwerper en doctoraatsonderzoeker bij PXL MAD. Ze onderzoekt twee verschillende materiaalklassen: natuursteen en allerlei kunststoffen. De verschillen in herkomst en materiaaleigenschappen tussen beide zijn een inspiratiebron geweest. Patricia is geïnteresseerd in processen van fragmentatie als vehikel om verschillende percepties van immensiteit te vertalen, tussen de berg en het sieraad.

Anna Ridler (UK)

Anna Ridler (°1985) is een kunstenaar en onderzoeker uit London. In haar werk gaat ze aan de slag met artificiële intelligentie en leert ze computers zelfstandig nieuwe beelden creëren. Ridler werkt met echte foto’s van de natuur maar evengoed met artificiële schilderwerken. De resultaten zijn exploraties naar de naadloze binding van het natuurlijk en kunstmatige. Haar werk wordt getoond tijdens de Screen It Stadstriënnale Hasselt Genk.

Stefan Peters (BE)

Stefan Peters (°1978) woont en werkt in Hasselt en noemt zichzelf geen landschapsschilder. Al bespreekt zijn werk dan wel het landschap, het is zijn interpretatie van ruimte en de manier waarop hij er toe komt die zijn praktijk bepalen. Hij betrekt het digitale medium als inspiratie in voor de afbeelding van het natuurlijke. Peters schilderijen zijn exploraties die ons eigen idee van het landschap poëtisch aan de kaak stellen. Zijn werk wordt getoond tijdens de Screen It Stadstriënnale Hasselt Genk.

Dr. Vlad Ionescu (BE)

Vlad Ionescu (°1978) is een postdoctorale onderzoeker in architectuurtheorie aan de Faculteit Architectuur en Kunst (Universiteit Hasselt). Eerder studeerde hij kunstfilosofie aan de Universiteit van Leuven waar hij zijn thesis over moderne kunsthistoriografie verdedigde. Hij bekijkt de effecten van het hedendaagse landschap op de moderne kunst.

A-Z nights is een initiatief van Z33, Architectuurwijzer, PXL MAD School of Arts, Luca School of Arts campus C-mine en UHasselt Faculteit Architectuur en Kunst.

22.10.19, 19:30

De Nieuwe Zaal, Hasselt

Normaal € 12,00
VVK Normaal € 9,00
Koop je ticket op voorhand en geniet van een verminderd tarief!
Studenten- of lerarenkaart € 9,00
VVK Studenten- of lerarenkaart € 6
Koop je ticket op voorhand en geniet van een verminderd tarief!
Tickets