Benjamin Verdonck

Kunst aan de Maas

Met Kunst aan de Maas brengen Z33 en RLKM kunst naar de Limburgse Maasvallei. Kunstenaar Benjamin Verdonck maakte een werk dat op verschillende plaatsen langs de Maas getoond wordt. Na eerdere passages in Boyen en Elen zal zijn werk vanaf 29.06 te zien zijn in Oud-Rekem.

 

Kleine gebaren met grote impact

Benjamin Verdonck verkent al wandelend de Maasvallei. Onderweg verzamelt hij voorwerpen die iets vertellen over het gebied, van stenen en zaden tot plastic verpakkingen en verloren sieraden. Deze alledaagse voorwerpen behandelt hij als een soort relieken, die hij op unieke manier in verschillende kapellen in de Maasvallei presenteert. Zo groeien ze uit tot bijzondere reflecties over de relatie tussen mens en natuur.

Nieuwe wandelingen, nieuwe collecties

Ondertussen groeit de collectie vondsten tijdens nieuwe wandelingen in de Maasvallei. Vanaf 29.06 toont hij zijn werk in de Museumkerk Sint-Pieter van Oud-Rekem. Die kerk is met zijn rijke geschiedenis de plek bij uitstek om hedendaagse kunst in onder te brengen.

Vooruitblik naar de zomer

Intussen draait de motor voor de andere projecten van Kunst aan de Maas op volle toeren:

  • Maarten Inghels zal een woordsculptuur in zand realiseren in Heppeneert, Maaseik.
  • Ook het kunstwerk van Mark Dion zit in zijn opstartfase. Vanaf begin augustus zie je zijn levensboom groeien in Herbricht, om tegen midden september volledig klaar te zijn. Het eerste permanente werk is dus in zicht. Dan maken we ook de kunstenaar bekend voor het volgende werk in Kinrooi.
  • Tijdens de Dorpsdagen in Neerharen op 13 & 14 augustus krijg je een eerste voorsmaakje van Kunst aan de Maas. Een gids neemt je mee van de Museumkerk in Oud-Rekem naar Herbricht waar het werk van Mark Dion komt.
29.06 tot 11.09.22

Het werk van Benjamin Verdonck bevindt zich in de Museumkerk van Oud-Rekem.
De Museumkerk is elke dag open van 13:00-17:00
Parking binnen een straal van 100 m

Adres: Groenplaats 4, 3621 Lanaken

Beeldengalerij
News feed
News feed

Feed

Nieuwsartikel
TV Limburg

Benjamin Verdonck exposeert in Museumkerk Oud-Rekem

Nieuwsartikel
Radio 2 Limburgd
Nieuwsartikel
Het Nieuwsblad

Kunst aan de Maas: Deze zomer zandsculpturen op de dijk in Heppeneert

Nieuwsartikel
Het Belang van Limburg

Benjamin Verdonck exposeert in Museumkerk