De blik op Z33

Rondleiding i.k.v. Mies van der Rohe Award 2022

Francesca Torzo bouwde de nieuwe tentoonstellingsvleugel voor Z33. Het gebouw was één van de vijf finalisten voor de Mies van der Rohe Award 2022 in de categorie ‘Architectuur’. Speciaal voor die gelegenheid zetten we Z33 in de kijker tijdens deze exclusieve architectuurrondleiding op alle zaterdagen in mei. Een gids neemt je mee in de wereld van de architecte en laat je alle kanten van het gebouw zien, inclusief werkplaats, bureaus of andere ruimtes die je als bezoeker normaal niet te zien krijgt.

“Er zijn weinig gebouwen die spelen met alle instrumenten die je als architect ter beschikking hebt: het spel van licht, de afwisseling van grote en kleine ruimtes, materialen zoals baksteen en beton, patio’s met groen, de doorkijkjes en verschillende perspectieven, … Dat is de kracht van deze tentoonstellingsvleugel. Francesca Torzo bespeelt meesterlijk alle zintuigen, in elk detail met een groot vakmanschap.” (Adinda Van Geystelen, Artistiek Directeur Z33)

Mies van der Rohe Award

De Mies van der Rohe Award is een prijs die één keer in de twee jaar wordt uitgereikt door de Europese Unie en de Fundació Mies van der Rohe voor de beste kwalitatieve architectuurbijdrage in Europa. Deze editie kende de tot nu toe meeste genomineerde werken: 532 werken werden genomineerd voor de prijs van 2022.

Schrijf je via onderstaand formulier in voor de Nederlandstalige rondleiding van zaterdag 14, 21 of 28 mei!
! Opgelet: 7 mei is volzet.

14.05.22, 14:00 tot 16:30

5 euro p.p., te betalen voor de rondleiding via overschrijving

Boek je een rondleiding? Dan krijg je tijdelijk 10% korting op het boek Vleugel 19, de maquette van Z33 of een set postkaarten van Z33.

Info via bezoeken@z33.be