Filmavond bij Cinema ZED

Watermark

Het voorjaar van Z33 staat helemaal in het teken van water. Op 23 mei 2023 organiseren we samen met Cinema ZED een filmavond in het kader van de nieuwe tentoonstellingsreeks. Op deze avond staat de intrigerende documentaire Watermark (2014) op het programma. Net zoals in de Z33 tentoonstellingen komt in de film de verbondenheid tussen mens en water sterk naar voren.

Tweederde van het menselijk lichaam bestaat uit water. We gebruiken water om de dorst te lessen, om ons te wassen, te dopen, te zuiveren. De connectie tussen mens en water is de rode draad doorheen de visuele parel Watermark, een nieuwe samenwerking tussen regisseur Jennifer Baichwal en fotograaf Edward Burtynsky, die eerder samen Manufactured Landscapes maakten. Het resultaat is een verbluffende, adembenemende reis doorheen tien landen, waarbij de onderlinge afhankelijkheid van mens en water in al zijn facetten aan bod komt. Een film die je zonder twijfel op het grote scherm moet zien.

Na de filmvertoning, licht curator Annelies Thoelen het programma van Z33 toe tijdens een korte nabespreking. Drie tentoonstellingen behandelen het kostbare goed elk op een eigenzinnige manier: water als bron van vertellingen, als bron van rust of als bron van inspiratie.

Praktisch

De film start om 20u in De Nieuwe Zaal (Cinema ZED Hasselt). Een standaardticket kost €11, met een ZESXZED-kaart betaal je €9. Meer info en tickets via deze link.

Ontdek zelf Z33 voorjaarstentoonstellingen

Op vertoon van jouw filmticket van Watermark aan de Z33-balie, ontvang je een korting van 50% korting op het ’standaard’ tarief (6 euro i.p.v. 12 euro). De korting is niet cumuleerbaar met andere kortingstarieven.

23.05.23, 20:00

Aanvangstijd: 20 u
Prijs: €11

Ontdek de tentoonstellingen van Z33

River of Rebirth

Lees meer

FORMAT 2023: Water Expeditions

Lees meer

Healing Water

Lees meer