River of Rebirth

Rivieren zijn van oudsher een bron van verhalen. Het voortdurend stromende water symboliseert oneindigheid én vergankelijkheid. Goden reizen via rivieren tussen aarde en de onderwereld, en het water reinigt de ziel voor de wedergeboorte. In culturen over heel de wereld kom je zulke ideeën en mythes tegen. Net als rivieren hebben ze niet één oorsprong. Ze ontspringen uit verschillende bronnen, verstrengelen en vertakken zich, en toch stromen ze ononderbroken vanuit het verleden naar het heden. De kunstenaars in River of Rebirth laten zich inspireren door de vele verhalen over water. Ze tonen de veelzijdige betekenissen van water als culturele bron.

Kunstenaars: Martin Belou, Thierry De Cordier, Mary Beth Edelson, Maika Garnica, Roni Horn, Lennart Lahuis, Matthew Lutz-Kinoy, Michèle Matyn, Aimée Parrott, Laure Prouvost, Jennifer Tee, Benjamin Verdonck, Cecilia Vicuña, Jessica Warboys, Mickey Yang, Jongsuk Yoon, Zhang Xu Zhan

Curator: Tim Roerig

Familieparcours

Plan je een uitje naar Hasselt en wil je samen met kinderen de tentoonstelling bezoeken? In het familieparcours bij River of Rebirth sta jij aan het roer van een spannend rivieravontuur. Lees hier meer.

De expo is ook zondag 27 augustus nog geopend.

02.04 tot 27.08.23
Zaalfolder
River of Rebirth

Foto's10 afbeeldingen