Foto: Boumediene Belbachir

Kunstennacht 2022

Op Kunstennacht is het centrum van Hasselt de hoogmis van kunst & cultuur. In Z33 kan je met een cocktail in de hand als eerste de nieuwe tentoonstelling van Lore Langendries ontdekken of een mezzosprano horen zingen. Dat en nog zoveel meer. Ontdek hieronder ons programma:

Vernissage expo | Lore Langendries: Please do touch 

Ontdek als eerste de meesterlijke juwelen van Lore Langendries. Met huid en haar zoekt ze het experiment op.  Meer bepaald met dierenhuid van everzwijn, springbok of koe. De wilde patronen en imperfecties zijn de inspiratiebron voor nieuwe juwelen. Voor Kunstennacht maakt ze unieke papieren juwelen voor jou als bezoeker. De genummerde halskettingen zijn beperkt in voorraad: first come, first served.

Expo | On-Trade-Off: Charging Myths 

De groene revolutie draait op lithium, de grondstof voor batterijen in onze allernieuwste smartphone of elektrische wagen. Een reis naar het Congolese mijnstadje Manono ontrafelt het positieve imago van lithium als het nieuwe goud. De tentoonstelling maakt duidelijk dat mijnbouw geen ver-van-mijn-bedshow is.

Performance | Lamentation of the Trees – Pélagie Gbaguidi & Clotilde van Dieren

Laat je meeslepen op een muzikale processie doorheen de ruimtes van de tentoonstelling Charging Myths. De gerenommeerde mezzosoprano Clotilde Van Dieren brengt improvisaties van Bach, Händel, Bellini en gaat in dialoog met kunstenares Pélagie Gbaguidi, de aanwezige kunstwerken én de ruimtes. Je kan komen luisteren en kijken naar het optreden om 20.30 uur tot 21 uur.

Expo | BC architects & studies & materials: Same Same but Different

Bouwen met zonnebloem, rijst, algen, leem of bouwafval. Dat is de toekomst. Het Brusselse architectuurbureau BC toont hoe architectuur echt het verschil kan maken in de zoektocht naar duurzame bouwmaterialen.

Expo | Master Fotografie en Beeldende Kunst : Abiotic

Abiotic verwijst naar de niet-biologische factoren die ons ecosysteem mee vormgeven, zoals water, temperatuur of licht. Studenten van LUCA School of Arts verbinden in hun ervaring van de postindustriële wereld met het menselijk lichaam en zijn toekomst. De presentatie is het resultaat van een workshop geïnspireerd op de lopende thematentoonstelling Charging Myths.

12.05.22, 18:00 tot 23:00

De tentoonstellingen en de bar zijn doorlopend open.
Cocktailbar met happy hour van 18-19 uur
Gratis toegang