Nocturne 09 februari

Artist Talk, theeceremonie en performance Orlando

Elke tweede donderdag van de maand zet Z33 haar deuren wagenwijd open. Vanaf 18 uur kan je alle tentoonstellingen gratis bezoeken en daarnaast voorzien we elke maand uiteenlopende activiteiten. In februari plannen we de nocturne helemaal rondom de tentoonstelling Fitting In, en het thema identiteit.

1. Artist Talk: Alia Ali en Nazanin Fakoor, gemodereerd door curator Annelies Thoelen

 

Zowel Alia Ali en Nazanin Fakoor staan centraal in de tentoonstelling Fitting In. Beide kunstenaars dompelen de bezoeker onder in de vele lagen van onze identiteit. Ze krijgen tijdens deze nocturne de mogelijkheid om diepgaand hun artistieke werk te presenteren. Achteraf gaat curator Annelies Thoelen met beiden in gesprek.

Nazanin Fakoor is een Brussels beeldend kunstenaar en regisseur met Iraanse roots. Haar visuele installaties en performances zijn werelden die de toeschouwer kan betreden en beïnvloeden. In Fitting In toont ze de installatie Rainbow, die zich kritisch uitlaat over het spel tussen verhullen en onthullen van het vrouwelijke lichaam.

Alia Ali is een Jemenitisch-Bosnisch-Amerikaanse multi-media kunstenaar. Ze werkt tussen taal, fotografie, video, textiel en installatie en richt zich op de politisering van het lichaam en de geschiedenis van kolonisatie, imperialisme, seksisme en racisme. In Fitting In rijgt ze 10 bestaande foto’s aan elkaar in een volledig bekleedde traphal met Rajastaans geblokprint stof.

De lezing start om 19.00 uur. De voertaal is Engels. Deze activiteit is betalend en kost 10 euro als je ouder bent dan 26, voor – 26-jarigen is er een kortingstarief van 5 euro. Inschrijven is verplicht, via onderstaand formulier. De tentoonstellingen zijn gratis te bezoeken die avond.

2. Theeceremonie performance door Mona Steinhauser

 

Hoe snel kan je een relatie met iemand onbekend opbouwen en voor welke identiteit kies je dan? Mona Steinhaeusser nodigt bezoekers uit in haar tent in Camping Multitude voor een gratis theeritueel en een intiem gesprek. Een vluchtige alternatieve realiteit waar je zelf de regels bepaalt.

 Deze activiteit is gratis. De voertaal is EngelsInschrijven is verplicht, reserveer je tijdslot via onderstaand formulier

3. Performance Orlando – Toneelacademie Maastricht

 

Orlando is een artistiek onderzoeksproject gebaseerd op de roman Orlando van Virgina Woolf. Het project koppelt een aantal studenten van de Toneelacademie Maastricht aan de inhoudelijke context van Fitting In.

Orlando beschrijft het leven van een dichter wiens geslacht verandert van man in vrouw en die eeuwenlang leeft. Een mooie, poëtische kijk op geslacht, identiteit, poëzie, tijd, liefde en leven. De studenten reflecteren over thema’s als gender, meerstemmigheid, feminisme, transformatie en identiteit, en bouwen een extra hoofdstuk aan het boek. Wat zou Orlando doen in de huidige samenleving? Welk engagement zou Orlando aangaan en in welke context?

De hele avond zijn er doorheen het hele gebouw een aantal gratis korte individuele performances (persoonlijke artistieke reflecties) die visuele en theatrale vertalingen zijn van het nieuwe ‘hoofdstuk’ voor Orlando.

Studenten: Varenka Theunynck, Sasha Kurensky, Yorviq Macaay, Stefan Droger, Beaudine Dermine, Kato Cornil

Begeleiding: Branko Popovic (FASHIONCLASH, co-curator Fitting In) en Joost Horward (Toneelacademie Maastricht)

De Serre cureert de bar

 

Elke maand zorgt De Serre voor sfeer & gezelligheid. Deze keer staat Yooth op het programma, een dj die inspiratie put uit de undergroundscènes van Groot-Brittannië, Lissabon, Zuid-Afrika en Brazilië. Met een mix van verschillende clubgenres, stevige percussie als basis en soul komt onze bar helemaal tot leven.

Schrijf je via onderstaand formulier in voor de activiteiten.

 

09.02.23, 18:00 tot 22:30

Praktische info:

18:00 expo & bar open
18:10-20u55 4x Theeceremonie Mona Steinhauser (gratis, inschrijven via formulier onderaan)
18:00-19:00 Doorlopende performance Orlando, dl 1
18:00-21:30 Gidsen in de zalen voor extra uitleg bij werken
19:00-20:30 Artist Talk Alia Ali en Nazanin Fakoor (betalend, inschrijven via formulier onderaan)
19:30 start DJ (Yooth)
20:00-21:30 Doorlopende performance Orlando, dl 2
21:00 laatste personen binnen in expo
22:30 uiterlijk bar dicht