Nocturne 12 januari

Kom bloed geven in Z33 + lezing Identiteit

Elke tweede donderdag van de maand zet Z33 haar deuren wagenwijd open. Vanaf 18 uur kan je alle tentoonstellingen gratis bezoeken en daarnaast voorzien we elke maand uiteenlopende activiteiten. In januari kan je bloed komen geven in Z33 en een lezing over identiteit en racisme bijwonen.

Kom bloed geven in Z33

 

Het slachtoffer van een ongeval, een baby met geelzucht, een kankerpatiënt … Jij kan zomaar het leven van iemand in jouw omgeving redden! Gewoon door te doneren. Het vraagt amper een uurtje van je tijd. En waar beter dan omgeven door inspirerende kunstwerken? Op 12 januari kan je bloed doneren in Z33. Reserveren is verplicht, boek je afspraak via deze link.

In samenwerking met Rotaract Hasselt.

Lezing met diversiteitsspecialist Eline Jammaers, auteur Moussa Don Pandzou en kunstenaar Brahim Tall

 

Hoe voelt het om als zwarte Belg, met roots in de kolonies, op te groeien in België anno nu? Hoe voer je de gezamenlijke en toch eenzame strijd voor gelijkwaardigheid? Welke gevechten kies je uit? Wat offer je daarvoor op? En welke oorlog woedt er ondertussen binnenin je?

Diversiteitsspecialist Eline Jammaers (UHasselt) gaat in gesprek met Moussa Don Pandzou, activist en medeauteur van het boek Yaya na Leki. Ook kunstenaar Brahim Tall, wiens werk te zien is in de expo Currents#10 reageert op het verhaal van Moussa Don Pandzou.

Een gesprek over identiteit, racisme, maar ook van hoop en verwachtingen.

“Mijn zoektocht naar mijn identiteit is nog maar net begonnen. Ik wil me niet neerleggen bij een tweederangspositie. Ik ben een volwaardig mens, met volwaardige deelidentiteiten.”

Organisatie door Z33, Bovenhuids en Avansa Limburg i.s.m. het Internationaal Comité. 

De lezing start om 19.00 uur. Deze activiteit is betalend en kost 10 euro als je ouder bent dan 26, voor – 26-jarigen is er een kortingstarief van 5 euro. Inschrijven is verplicht, via onderstaand formulier. Alle tentoonstellingen zijn gratis te bezoeken die avond.

De Serre cureert onze bar

 

Stefanie De Bakker en Mathies Wouters van De Serre stellen elke maand een fascinerend programma samen om onze bar tot leven te brengen. Deze keer creëert Fenia Proost een performatieve, intieme ruimte waar ze samen met enkele vrouwelijke deelnemers en glazen warmwaterkruiken niet-zichtbare beperkingen visualiseert en bespreekbaar maakt. Fenia won dit jaar nog de Wanatoeprijs. De dj van de avond is niemand minder dan Marie Lou. Zij zorgt voor de nodige danspasjes met haar koffertje vol hiphop, grime en afrobeats.

 

12.01.23, 18:00 tot 21:00

Praktische info
18.00 uur: deuren & bar open. Tentoonstellingen gratis te bezoeken. Start bloedcollecte.
19.00 uur: tart lezing (betalend)
19.30 uur: start dj Marie Lou in de bar (gratis)
20.00 uur: start performance Fenia Proost (gratis)
21.00 uur: laatste bezoek aan tentoonstelling & einde bloedcollecte

Schrijf je in voor de lezing via onderstaand formulier. De betaling gebeurt ter plekke, bij aankomst aan het onthaal.

Lezing € 10
Kortingstarief lezing € 5
– 26-jarigen, personen met beperking, lerarenkaart, UitPAS Hasselt en groepen vanaf 10