Fenia Proost wint Wanatoeprijs 2022

Gepubliceerd op: 27.06.2022
Foto's door Luc Daelemans (HBVL) leestijd: < 1 minuut

Fenia Proost, studente productdesign aan de LUCA school Of Arts, wist de Wanatoeprijs 2022 in de wacht te slepen.

Al voor de 17de keer reikte Z33 samen met Het Belang Van Limburg de Wanatoeprijs uit. Dat is de prijs voor de beste kunststudent van Limburg. Die eer was dit jaar weggelegd voor Fenia Proost. Zij omschrijft haar eindwerk als het zichtbaar maken van mensen met een niet-zichtbare beperking. “Een prachtig eindproject waar elk element onderzocht, ontworpen en tot in detail uitgewerkt is. Ze slaagt erin met design, performance en humor onzichtbare beperkingen een kritische stem te geven.” Zo lichtte Adinda Van Geystelen, Artistiek Directeur bij Z33, het juryverslag toe.

Fenia won een cheque van 1.500 euro en een award, persoonlijk ontworpen door Pauline Borremans, de winnares van vorig jaar. Daarnaast mag ze als winnares ook een expo inrichten in de Loonse Gasthuiskapel, met dank aan Art Borgloon.

De publieksprijs ging dit jaar naar interieurarchitecte Sien Swennen. Zij wou aan de hand van haar reizende expo glashelder uitleggen wat de leerstoornis dyslexie, waar ze zelf mee worstelt, inhoudt. De prijs Stad Hasselt ging naar PXL Music-studente Rahmat Emonds. In Genk kozen ze voor vrije kunsten-studente Rachel Daniëls.

Met de Wanatoeprijs gaat Z33, samen met vaste partner Het Belang Van Limburg, op zoek naar de beste afgestudeerde kunststudenten van Limburg. Zo wil Z33 jong, lokaal talent ondersteunen en kansen bieden.

Z33 en Het Belang Van Limburg organiseren de wedstrijd in samenwerking met LUCA campus C-mine Genk, PXL-MAD Hasselt, PXL-Music en UHasselt.

Geprikkeld door wat je hier leest?

Blijf op de hoogte of laat je verwonderen.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief.