Nr. 14 Light Play

Met Nr. 14 Light Play analyseert Z33 de relatie tussen licht, ruimte en tijd. De tentoonstellingsruimte ‘vleugel ’58’  van kunstencentrum Z33 staat immers bekend om haar buitengewone lichtkwaliteit en bijzondere ruimtelijke verhoudingen; kenmerken die de aanleiding vormden voor LIGHT PLAY.

De meeste kunstwerken in deze tentoonstelling zetten licht in als medium om de noties ruimte en tijd te bevragen, om de werkelijkheid en het waarnemingsvermogen te onderzoeken. Samen reflecteren ze dan ook eerder een overeenkomstige attitude dan een stroming. Het geheel ensceneert bijzondere zintuiglijke ervaringen en laat de bezoeker stilstaan bij de beleving van ruimte en tijd.

We zien het werk van László Moholy-Nagy (H) en van enkele andere voorlopers uit de jaren 1960 en ’70, Nicolas Schöffer (F) en Gianni Colombo (I), naast de actuele kunst van Hallveig Agustsdottir (IS), Larry Bell (USA), David Claerbout (B), Erki De Vries (B) & Tim Vets (B), Fred Eerdekens (B), Olafur Eliasson (DK), Simon Heijdens (NL), Jeppe Hein (DK), Cristina Iglesias (E), Ann Veronica Janssens (B) en Germaine Kruip (NL).

Beeldengalerij6 afbeeldingen