Safety Instructions

les gens d'Uterpan

Safety Instructions bestaat eruit om zichtbaar en in stilte en rust op het dak van het gebouw te staan, volgens de opgelegde veiligheidsvoorschriften en dat een uur lang. Na afloop van het openingsweekend, voert een bezoeker van het gebouw de instructies uit om het werk te volgen.

De laatste jaren zijn open en publieke ruimtes steeds meer onderhevig aan een wildgroei van economische en legale veranderingen, steeds hogere veiligheidseisen, regels en verantwoordelijkheden. Dit heeft niet alleen een impact op de creatie en de manier van werken van de kunstenaar in een publieke instelling; maar ook op het verwachtingspatroon van de bezoeker.

In het werk wordt die verwachting van doorgedreven veiligheid even doorbroken. De bezoeker krijgt de kans om deel te worden van het werk, mits hij de voorwaarden en instructies van het werk respecteert. Via deze onderhandeling brengt Safety Instructions de verschillende posities die de kunstenaar ten opzichte van de bezoeker inneemt in een tentoonstelling, of kunstinstelling aan het wankelen.

Les gens d’Uterpan bestaat uit Franck Apertet en Anne Vigier. Uitvoering door Franck Apertet.

14.03 tot 15.03.20

zaterdag
14:00 - 18:00
21:00 - 23:00

zondag
14:00 -18:00

Gratis