SuperStories

Tweede Triënnale voor beeldende kunst, mode en design – HASSELT

Van 7 februari tot en met 10 mei 2009 vindt onder de titel ‘SuperStories‘ de 2de editie van de Triënnale voor beeldende kunst, mode en design plaats. Het programma speelt, via een 50-tal werken van nationale en internationale kunstenaars, mode-ontwerpers & designers, in op het gebruik van verhalende en metaforische elementen binnen de actuele beeldende kunst, mode en design.

Het podium voor de triënnale is de stad zelf, gevormd door een parcours langs de verschillende cultuurhuizen: Cultuurcentrum Hasselt, Modemuseum, Nationaal Jenevermuseum, CIAP en Kunstencentrum Z33.

De tentoonstelling in Z33 verwerkt de verhalenthematiek op diverse manieren. In eerste instantie door kunstwerken en designstukken te presenteren waar het verhaal achter het werk een cruciaal element is. Zo werden enkele hedendaagse topdesigners samengebracht die telkens bijzonder veel aandacht hebben voor ambachtelijke technieken en traditionele productieprocesse of die historische of anekdotische elementen in hun ontwerp opnemen. Anderzijds wil de tentoonstelling ook zelf nieuwe verhalen creëren door kunstenaars in confrontatie te brengen met specifieke vormgevers, of via een aantal architecturale ingrepen of ruimtelijke installaties, zoals het werk van Germaine Kruip en Krijn De Koning, die vertrekken van de modernistische architectuur van vleugel ’58.  Binnen deze grote verhalen ontwikkelen zich ook nog enkele kleinere sub- en nevenplots die u kan komen ontdekken vanaf 7 februari.
Meer info zie www.superstories.be