Toegepast 15

Design Platform Limburg geeft vijf jonge designers de kans om hun identiteit en carrière als ontwerper vorm te geven. Toegepast 15: nieuwe laureaten, nieuwe begeleiders, nieuwe aanpak! Dit jaar kozen de laureaten samen met de begeleiders voor een thema om rond te werken: De Meeting.

Toegepast 15: de Meeting

De vijftiende editie van Toegepast zet vijf jonge ontwerpers in de kijker. Van 2 oktober tot 12 december presenteren zij nieuw werk in de begijnhuisjes van Z33.

. Liesbeth Bussche (Gerrit Rietveld Academie – Edelsmeden)
. Jon Stam (Design Academie Eindhoven) . Rocco Verdult (Design Academie Eindhoven) 
 Andries Vanvinckenroye (MDA – Productdesign) 
.Mieke Dierckx (PHL – Juweelontwerp)
Ontwerpersduo Ti+Hann begeleidden het ontwerpproces en stonden in voor de vormgeving van de presentatie.

De Meeting gaat over ontmoetingen: ontmoeting tussen mensen, tussen materiaal en techniek, tussen object en ruimte, tussen natuur en cultuur, tussen virtuele en fysieke wereld. Ontmoetingen dankzij, voor én door design.

Maar Toegepast 15: de Meeting staat ook voor ontmoetingen tussen 5 beloftevolle ontwerpers en hun begeleiders Ti + Hann. Ontmoetingen ook met designers, kunstenaars, ondernemers uit de design industrie, journalisten, Z33 en andere contacten uit het rijke netwerk van Design Platform Limburg.

Van 1 oktober tot 12 december presenteren de laureaten van Toegepast 15 nieuw werk in de begijnhuisjes van Z33.
Vernissage Toegepast 15: de Meeting op vrijdag 1 oktober 20u, Z33.

Rocco Verdult is de laureaat van de JBC Fasion Award Editie 2011. Hij wint de award met zijn concept ‘Kinderlijn’.
Uitgangspunt is dat een kind invloedkan hebben op het patroon of de afbeelding in een kledingstuk. Door met garen de nummers te volgen ontstaat van een lijn een figuur. Kinderen op het schoolplein kunnen hetzelfde T-shirt dragen, maar een andere afbeelding maken. Het concept is nog in een pril stadium, dus het kan nog alle kanten op.

Beeldengalerij10 afbeeldingen