Kunst aan de Maas. Michèle Matyn, Vulva Island in Dilsen-Stokkem

Wandeling met Michèle Matyn

Vulva Island

Natuur en kunst komen samen in deze wandeling op zaterdag 9 maart.

Bichterweerd is een ware kraamkamer voor de natuur. Zeldzame soorten zoals de grauwe gors, oeverzwaluw en geelgors zijn er thuis. Michèle Matyn (°1978) ontwierp speciaal voor de plek een tijdelijk kunstwerk ‘Vulva Island’. Tijdens een wandeling van ongeveer 4 km geeft de Belgische kunstenares meer uitleg bij haar werk. Een Maasverkenner vertelt je meer over de bijzondere natuur.

Vogelman

Michèle Matyn ontwikkelde voor dit kunstwerk een performance rond de figuur van de vogelman, een mythisch wezen dat half mens en half vogel is. Hij beweegt zich tussen het vasteland en het eilandje, en lijkt nog het meest op een vogelbekdier. Hoewel de vogelman zich zelden laat zien, vind je zijn sporen – die ontstaan zijn door zijn performances – overal rondom het eiland. Tussen 15 en 17u voert de vogelman een performance op.

 

 

09.03.24, 15:00 tot 17:00

Wandeling: om 15u en 16u
Performance van de vogelman: van 15u-17u
Inschrijven verplicht

Adres: Kempenstraat Dilsen-Stokkem, nabij de veerstoep en ‘t Veerke naar Grevenbicht.
Met de fiets of te voet is dit werk vlot bereikbaar vanuit de parkings aan de kerk van Elen of De Wissen in Stokkem.

News feed
News feed

Feed

Nieuwsartikel
TV Limburg

Kunst aan de Maas onthult Vulva eiland in Dilsen-Stokkem

Nieuwsartikel
De Standaard

Maasvallei krijgt er met ‘Vulva eiland’ tijdelijk kunstwerk bij

Kunst aan de Maas heeft een laatste tijdelijk kunstwerk voorgesteld. Op ‘Vulva island’ kun je watermeloenen begluren vanop afstand. Het werk van kunstenares Michèle Matyn is te zien in het natuurgebied Bichterweerd.

Nieuwsartikel

Een bezoek aan ‘Vulva eiland’: rare vogelman presenteert nieuw kunstwerk aan de Maas

Kunst aan de Maas heeft donderdag een laatste tijdelijk kunstwerk aan de Maas voorgesteld. ‘Vulva Island’ is nog tot eind september te zien in natuurgebied Bichterweerd. Blijf wel op de weg letten als je daar plots een rare vogel ziet opduiken.

Nieuwsartikel
Radio 2 Limburg

Turen naar "Vulva Island" aan Maas in Dilsen-Stokkem: vruchtbaarheidskunst op eiland tussen broedvogels in Brichterweerd

Er staat een nieuw kunstwerk aan de Maas in Dilsen-Stokkem. In het vogelrijke natuurgebied Brichterweerd staat de installatie "Vulva Island" van kunstenares Michèle Matyn. Vanop de veerstoep aan de Kempenstraat kunnen fietsers en wandelaars er door verrekijkers turen naar het eiland. Zo zien ze sculpturen in de vorm van meloenen, die de vruchtbaarheid op het broedeiland symboliseren.