Ecologische fotografie met Kristof Vrancken

Workshop anthotype

Schrijf je in voor deze workshop van Kristof Vrancken en leer zelf foto’s ontwikkelen met behulp van bessen.

Kristof Vrancken (BE, 1982) is als fotograaf en activist op zoek naar een ecologische en duurzame kunstenaarspraktijk. Hij gaat in tegen de huidige flitscultuur met een trage onvoorspelbare fotografie. Hij presenteert in Z33 The Sustainist Gaze waarin hij zeven jaar artistiek onderzoek samenbrengt. Hier kiest hij resoluut voor natuurlijke alternatieven zoals bessen of planten in plaats van de klassieke chemicaliën voor de ontwikkeling van foto’s.

Wil je graag zelf experimenteren met ecologische fotografie? Schrijf je in voor deze workshop!

De workshop vindt plaats in Z33 en natuurgebied De Maten in Genk. Daar ga je samen met Kristof en een gids van Natuurpunt op zoek naar natuurlijke materialen. Je fotografeert de omgeving en de planten. Bij Z33 krijg je een inspirerende rondleiding in de tentoonstelling en ontwikkel je de beelden met de techniek van Vrancken: de anthotype.

Kom met de fiets!

We verplaatsen ons vanuit De Maten in Genk graag met de fiets naar Z33 in Hasselt voor de verderzetting van de workshop en de rondleiding. Dit is een tocht van een halfuurtje. Ben je met de auto? Klik op deze link voor de parkeermogelijkheden in Hasselt.

 

10.07.21, 09:45 tot 16:30

Verzamelen bij ingang De Maten (Slagmolenweg 76 in Genk)
Max. aantal deelnemers: 15 per workshop

Slecht weer? Zorg voor gepaste kleding. Aangezien we werken op het ritme van de natuur laten we ons niet tegenhouden door wat regen!

Prijs € 25
Rondleiding De Maten, lunch + drankje, inkom expo, rondleiding expo, workshop Anthotype + materiaal
Kom hier meer te weten over de tentoonstelling

Kristof Vrancken

Lees meer

Een voorsmaakje van de workshop
Schrijf hier in voor 18.07

Ecologische fotografie met Kristof Vrancken (volzet)

Lees meer