Gert-Jan
Dreessen
Gert-Jan Dreessen
Over

De Limburger Gert-Jan Dreessen is een jonge drummer om in de gaten te houden. Hij viel al op dankzij verschillende projecten met internationale artiesten als Joshua Redman, Jakob Bro en Logan Richardson. In 2019 kreeg hij beurzen om zijn droom na te jagen in het epicentrum van de jazz in New York City. Naast zijn studie aan The New School of Jazz and Contemporary Music kreeg hij de kans om samen te werken met Cooper Grodin (Phantom of the Opera), Matthew Corozine, Max Light, Kris Monson, Tomer Cohen, Pablo Menares, Idan Morim, Laurent David. In 2020 keerde Gert-Jan terug naar België en werd al snel een belangrijke ‘stem’ in de Europese Jazz scène.

Gert-Jan staat bekend om zijn interesse in traditionele en hedendaagse (jazz)muziek, klassieke muziek, elektronica en oneven maatsoorten. Zijn openheid voor andere genres en muziekstijlen zorgt er echter voor dat hij zich blijft ontwikkelen. Onlangs vormde hij zijn eigen kwartet met all-star musici Jean-Paul Estiévenart, Bram De Looze en Cyrille Obermüller.

Gert-Jan en zijn trio zuigt de aandacht naar de muziek. Zijn muziek toont een sterke interesse in romantische melodieën en ritmische wendingen. Het trio is daarbij ongelooflijk communicatief. Je gaat als publiek spontaan over in diep luisteren. Vorig jaar trad Gert-Jan toe tot de faculteit van de Luca School of Arts (Lemmensinstituut) waar hij jazzdrums en ritmelessen doceert. Hij kreeg heel wat aandacht op de klassieke radiozender KLARA, als kersverse Twintiger.

Gepubliceerd op

28 maart 2024