Still uit a combmaker's tale

Artist Talk: A conversation with Dries Verbruggen (Unfold) & Alexandre Humbert

Controle loslaten, opgeven of terugwinnen. Het is een terugkerend thema in het werk van Unfold (Claire Warnier & Dries Verbruggen). Tussen vakmanschap en nieuwe technologieën in, tast deze Belgische ontwerpstudio de grenzen van wat kan af. Hoe ze hier tijdens projecten mee omgaan? Daar vertelt Dries meer over tijdens dit gesprek.

Riding on the edge of control.

Computercode en traditionele ambachten zijn niet de moedertaal van ontwerpers Claire Warnier en Dries Verbruggen. Toch creëren ze ongewone confrontaties tussen de twee, los van heersende normen in de ontwerppraktijk. Het onvertaalbare en onverwachte treedt steeds op de voorgrond. Tegelijkertijd zijn hun projecten een verkenning van de digitaal-analoge kloof, met aandacht voor technische vaardigheid, intellectueel eigendom en het unieke van een identiek object. De tentoonstelling a combmaker’s tale is hier een mooi voorbeeld van. De lezing die door Verbruggen gegeven wordt, focust op de projecten van de afgelopen tien jaar waarvan de rode draad leidt naar de a combmaker’s tale. De slotvraag van Dries wordt beantwoord door Amber Roucourt, master student keramiek bij PXL MAD School of Arts.

Deze Artist Talk sluit aan bij de tentoonstelling a combmaker’s tale van Unfold en Alexandre Humbert, te zien bij ons van woensdag 2 december tot en met zondag 28 maart 2021. De Talks zijn een samenwerking van Z33 met PXL MAD School of Arts, LUCA School of Arts campus C-Mine en UHasselt Faculteit Architectuur en Kunst

 

Schrijf je hier in voor de Artist Talks! Je ontvangt de link de dag zelf.

26.01.21, 20:00 tot 21:00

De lezing duurt +/- 25min gevolgd door een live nagesprek tussen Dries Verbruggen van Unfold, Alexandre Humbert en Annelies Thoelen, curator bij Z33.

Taal: Engels
Gratis. Inschrijven is verplicht en kan tot 15:00 de dag zelf.
Je ontvangt de link naar de livestream op dinsdag 26.01.21 via e-mail.

De tentoonstelling

a combmaker’s tale

the combmaker at work, Bojan Mrđenović

Lees meer