Avondopening 08 augustus

Elke tweede donderdag van de maand zet Z33 haar deuren wagenwijd open. Van 18 uur tot en met 22 uur kan je alle tentoonstellingen gratis bezoeken.

Een sprong in het onbekende

De tentoonstelling Een sprong in het onbekende verkent de betekenis van geloof in de kunst van vandaag. Voor veel kunstenaars heeft geloof zowel een religieuze als een ruimere betekenis: geloof gaat over onze relatie met het onbekende en onbevattelijke. Hoe navigeren we door de onzekerheden van het leven en waar vinden we houvast? Sommige kunstenaars komen via hun werk dichterbij het hogere, anderen uiten kritiek op de maatschappelijke rol van de kerk. Wat hen verenigt, is het geloof in de kracht van kunst om paden te banen voorbij het bekende.

Daiga Grantina

De Letse kunstenares Daiga Grantina toont bestaand en nieuw werk op maat van de zalen van Z33. Voor haar eerste institutionele solotentoonstelling in België realiseert ze een choreografie van holle, hangende rustende vormen in de oude tentoonstellingsvleugel. Die installatie bestaat uit eenvoudige materialen – stof, hout, touw, metaal, was – met veel aandacht voor hun zintuiglijke eigenschappen. De onbedekte lichtkoepels in de ruimtes zorgen voor een spel van licht.

Riar Rizaldi

Riar Rizaldi maakt films die de relatie tussen wetenschap, fictie en technologie onderzoeken. Dit vormt de inspiratie voor zijn eerste solotentoonstelling in België. Je waant je in een buitenaardse filmset waar ‘Fossilis’ (2023) te zien is.

08.08.24, 18:00 tot 22:00

Laatste toegang om 21 uur