Stefanie De Bakker

Kunstennacht in Z33

Met een gezellige jazzbar zet Z33 deze editie van Kunstennacht in. Geflankeerd door drie tentoonstellingen serveert Gert-Jan Dreessen met zijn trio het beste van de Belgische jazz.

Kunst à volonté

Wat betekent geloof in kunst vandaag? Geloof gaat toch vooral over onze relatie met het onbekende en onbevattelijke. Hoe navigeren we door de onzekerheden van het leven en waar vinden we houvast? Met Een sprong in het onbekende loodst Z33 je door een intrigerend web van kunstwerken van (inter)nationaal gerenommeerde kunstenaars als Igshaan Adams, Peter Buggenhout, Berlinde De Bruyckere, Daan Gielis, Kris Martin, Paul Thek, Danh Võ en zovele anderen.

Voor een frisse wind moet je in de oude tentoonstellingsvleugel van Z33 zijn. Speciaal voor de gelegenheid werden de lichtkoepels van het gebouw uit 1958 terug blootgelegd. Het mag dan ook niet verbazen dat licht en schaduw de hoofdrol spelen in de expo van de Letse kunstenares Daiga Grantina. Ze neemt je mee in een choreografie van holle vormen, waar schaduw alomtegenwoordig is in compositie en scenografie. Op het einde van je kunstwandeling wacht de expo van Riar Rizaldi. Hij maakt films die de relatie tussen wetenschap, fictie en technologie onderzoeken. Je waant je in een buitenaardse filmset waar ‘Fossilis’ (2023) te zien is.

Jazz

Van 19u tot 21u wordt de bar van Z33 een gezellige jazzbar. Gert-Jan Dreessen brengt met zijn trio een mix van traditionele en hedendaagse jazz, klassiek en elektronisch en experimentele muziek. Met enkele van de opvallendste persoonlijkheden van de Belgische jazz: Jean-Paul Estiévenart (trompet), Cyrille Obermüller (bas) & Gert-Jan Dreessen (drum).

16.05.24, 18:00 tot 23:00

18u: Deuren open
19u-21u : Jazzbar met Gert-Jan Dreessen
22u30: Laatste toegang tot de expo's
23u: Deuren sluiten

Gratis