Nocturne

Lezing Architectenhuiskamer & Lazaretto Volontario

Elke tweede donderdag van de maand zet Z33 haar deuren wagenwijd open. Vanaf 18 uur kan je alle tentoonstellingen gratis bezoeken en daarnaast voorzien we elke maand uiteenlopende activiteiten. Deze maand: een architectuurlezing, jong talent dat de kapel inneemt.

Lezing Architectenhuiskamer New Perspectives – 19u

Het Hasseltse begijnhof krijgt binnenkort een volledig nieuw gezicht. Bovenbouw Architectuur i.s.m. David Kohn Architects kreeg de opdracht om de historische site om te vormen. Architectenhuiskamer is nieuwsgierig hoe binnen de gekende muren van het begijnhof de nieuwe architectuurcampus gerealiseerd wordt. Carole Boeckx, projectarchitect voor Bovenbouw Architectuur, licht het ontwikkelingstraject van de site toe en focust op een nieuw huis voor architectuur. Architect Lukas Claessens maakte in 2019 voor Z33 een kunstwerk over de verdwenen begijnhofkerk, dat hij tijdens deze lezing kort zal toelichten. Bovenbouw Architectuur is bovendien curator van de tentoonstelling Composite Presence, die je deze avond gratis kan bezoeken.

Helaas! De lezing is volledig uitverkocht! Inschrijven is niet langer mogelijk. Je kan wel nog steeds alle tentoonstellingen komen bezoeken.

Met de steun van Faculteit Architectuur en Kunst Universiteit Hasselt, NAV Limburg, KUBUS en Z33.

Lazaretto Volontario – 20u30

Kunstenaars Lieve Kauwenberghs, Milan Gillard en Annelies Clerix presenteren Lazaretto Volontario, een project dat deel uitmaakt van Blikkenwerpers. Het gaat over de co-creatie van acht kunstenaars uit verschillende disciplines. Ze stellen diverse onderwerpen als isolatie, samenwerking en co-creatie in vraag. Hoe houdt samenwerking stand tegen het verstrijken van de tijd? Is co-creatie de voorkeursmethode voor kunstenaars? Wat heeft een geïsoleerde locatie te bieden voor de productie van kunst? Ze tonen hun werk in de kapel die in het gebouw van Z33 is geïntegreerd. De kapel is zelden publiek toegankelijk, dus dit is een unieke kans om het te bezoeken. Meer info over dit project vind je deze link.

Praktische info

18.00 uur: deuren & bar open. Tentoonstellingen gratis te bezoeken
19.00 uur: lezing New Perspectives van Architectenhuiskamer (betalend)
20.30 uur: Boekvoorstelling Lazaretto Volontario (in het Engels)
22.00 uur: einde bezoek tentoonstellingen
23.00 uur: laatste ronde in de bar

Helaas! De lezing is volledig uitverkocht! Inschrijven is niet langer mogelijk. Je kan wel nog steeds alle tentoonstellingen gratis komen bezoeken.

13.10.22, 18:00 tot 23:00

Open van 18u tot 22u
Gratis: tentoonstellingen en Lazaretto Volontario
Betalend met inschrijving: Lezing Architectenhuiskamer [UITVERKOCHT]

Lezing Architectenhuiskamer € 10
Korting Lezing Architectenhuiskamer € 5
– 26 jaar, personen met beperking, lerarenkaart, UitPAS Hasselt en groepen vanaf 10 personen