Luc Daelemans

Pauline Borremans wint Wanatoeprijs 2021

Voor het 16de jaar op rij werd de Wanatoeprijs uitgereikt. Student architectuur Pauline Borremans kaapte de hoofdprijs weg.

Het ontwerp van architecte Pauline Borremans wist de jury te overtuigen. Met haar grondige onderzoek wil ze natuurgebied Wijers dé bron voor water maken voor het steeds droger wordende Vlaanderen. De Beringse is daarmee de eerste student(e) architectuur die de felbegeerde Wanatoeprijs te pakken krijgt.

Pauline Borremans won niet alleen de hoofdprijs, ook de Publieksprijs kwam in haar handen terecht. Daarnaast vielen nog twee andere studenten in de prijzen: de prijs van Stad Hasselt ging naar Lauren Fripont (Animatie). Berre Brans (Productdesign) ontving dan weer de C-mine Student Award 2021.

Met de Wanatoeprijs gaat Z33, samen met vaste partner Het Belang Van Limburg, op zoek naar de beste afgestudeerde kunststudenten van Limburg. Zo wil Z33 jong, lokaal talent ondersteunen en kansen bieden.

Z33 en Het Belang Van Limburg organiseren de wedstrijd in samenwerking met LUCA campus C-mine Genk, PXL-MAD Hasselt, PXL-Music en UHasselt.

Gepubliceerd op

26.06.2021

Foto's

Overzicht