Birgit Stulens

Kunst bij de les

Z33 als klaslokaal

Hoe geven we vorm aan de school en de klas van de toekomst? Dat is één van de vragen van de expo Classroom. Voor inspirerende scholen hoeven we alvast niet ver te reizen. Kijk maar naar PIKOH, Next Level X, van Veldeke en het Atheneum in Hasselt.

Vier weken lang nemen verschillende klassen van deze vier Hasseltse middelbare scholen Z33 in.  We worden tijdelijk hun klaslokaal waar lessen Frans, Nederlands, Economie, Filosofie of Wiskunde worden gegeven. Een uniek experiment om van elkaar te leren en te kijken hoe de omgeving je blik of de les beïnvloedt. Een beetje zoals Jef Geys deed in Balen. Wie weet kan Z33 zelfs een school zijn? Ontdek het zelf.

Staat de deur van de klas open? Spring dan gerust binnen en volg een les mee.

Met dank aan de leerkrachten en leerlingen van Provinciale Kunsthumaniora, Methodeschool van Veldeke, GO! Next Level X, GO! Next Het atheneum

16.01 tot 09.02.24

Tip: op 8 februari delen de scholen hun ervaringen en is er een panelgesprek met onderwijsexperts.

Beeldengalerij
News feed
News feed

Feed

Nieuwsartikel
Het Belang van LImburg

Hasseltse scholen geven les in Z33

Nieuwsartikel
TV Limburg

Z33 wordt klaslokaal

De Hasseltse kunstinstelling Z33 is vier weken lang één groot klaslokaal voor vier Hasseltse middelbare scholen.

Nieuwsartikel
VRT NWS

Hasselts museum Z33 is de komende vier weken klaslokaal voor vier verschillende scholen

Het Hasselts museum voor hedendaagse kunst Z33 wordt de komende vier weken ingericht als klaslokaal voor vier verschillende scholen. Zij zullen er hun normale lessen krijgen zoals Frans, wiskunde, economie of woordkunst en grafische vormgeving. "We vragen niet de les helemaal aan te passen. Het is de bedoeling dat de normale les gegeven wordt en verbanden legt met de kunst", legt Willem Vrancken van Z33 uit.

Nieuwsartikel
Het Laatste Nieuws

Z33 als klaslokaal: vier Hasseltse scholen geven vier weken lang les in Hasselts kunstenhuis

Nieuwsartikel
Het Laatste Nieuws

Z33 is vier weken een klaslokaal voor 4 Hasseltse middelbare scholen

"Leerlingen lijken de lessen hier echt te verankeren in hun geest”
De afgelopen maanden verschenen in de media verschillende berichten over het niveau van leesvaardigheid, wiskunde en wetenschap bij leerlingen van het middelbaar onderwijs. Bij Kunstencentrum Z33 vroegen ze zich in die optiek ook af hoe het zit met de kwaliteit van het onderwijs en het welbevinden van de leerlingen. En ook hoe architectuur of kunst hiertoe kan aan bijdragen. Op 8 februari volgt het definitieve verdict. Wij gingen intussen al even poolshoogte nemen om te zien hoe het de leerlingen intussen vergaat.